Jadąc wczoraj w dużym korku i po przejechaniu ok 5 km na ruszaniu i hamowaniu, stała się rzecz następująca wskazówka temp. podskoczyła do ok 100C włączyły się wentylatory ale przy ruszaniu samochód strasznie przerywał, a silnik myślałem, że wyskoczy mi z pod maski.
Gdy temp. spadła poniżej 100C wszystko wróciło do normy! Jeżdżę 80tką dopiero od listopada ale takie coś zdarzyło mi się pierwszy raz.
Autko jeździ na Pb nie posiadam instalacji gazowej. Dodatkowo zauważyłem, że jak się zagrzeje ponad 95C zgaszę i próbuje za chwile odpalić czasami bez dodania gazu się nie udaje.
[b4 ABK] Dziwne szarpanie
- automaniaczek
- Forum Audi 80
- automaniaczek
- Forum Audi 80
Co do czujnika to wygląda na oryginalny ma znaczki VW audi, nie zauważyłem również żeby się wypaczał opór jest ok tych wartości co podał PMX.
Co do tych wtrysków i chłodzenia da się to jakoś sprawdzić? Termostat niby otwiera się przy ok 87* puszcza termostat i tak przy normalnej jeździe utrzymuje się ok 89*,
cała chłodnica robi się ciepła. A gdyby termostat nie otwierał się w pełni też może być taka sytuacja?
Co do tych wtrysków i chłodzenia da się to jakoś sprawdzić? Termostat niby otwiera się przy ok 87* puszcza termostat i tak przy normalnej jeździe utrzymuje się ok 89*,
cała chłodnica robi się ciepła. A gdyby termostat nie otwierał się w pełni też może być taka sytuacja?