Witam.
Jestem nowym posiadaczem super autka jakim jest Audi80 B4. Autko sprawuje się wyśmienicie, aczkolwiek jest jeden mały problem. Mianowicie strasznie stuka coś mi w lewym kole. Wymieniony już został łącznik stabilizatora, jednakże stukanie nie ucichło więc wszystko wskazuje na zużyty amortyzator. Szukałem na necie amtyzatorów, które pasowałyby do mojego autka i natknąłem się na amortyzatory firmy Magnum Technology. Czy ktoś coś wie na ich temat? Czy ktoś wie jaka jest ich jakość?? Przyznam szczerze, że cena jest zachęcająca (ok. 95 zł za sztukę), tylko jak ma się do tego jakość? Oczywiście mowa o amorach olejowych. Pozdrawiam
[80 B4 1,9 AAZ] - amory firmy Magnum?? Zna je ktoś??
- MARCIN 80B4
- Audi 80 Klub
-
- Forum Audi 80
Szczerze to odradzam tego typu amory. nie wiem czemu ale kojarzy sie z firmą Hanspreis :roll:belairek pisze:amortyzatory firmy Magnum Technology. Czy ktoś coś wie na ich temat? Czy ktoś wie jaka jest ich jakość?? Przyznam szczerze, że cena jest zachęcająca (ok. 95 zł za sztukę),
ja w ubiegłym tyg robiłem u siebie w autku kompletną (w 100%) zawiechę.
Amorki założyłem KYB olejowe płaciłem po 108zł/szt
wiec różnica w cenie praktycznie znikoma.
dodam ze poprzednie amorki tez były KYB (te same co teraz) i wytrzymały 3 lata czyli 80 tyś km (duzo jeździłem po wydupiach meksykańskich :shock: )
Jak były oryginalne amortyzatory przednie do 80 b4 1994 TDI Avant ?
W Etce jest wymienionych 7 pozycji, w tym 4 pozycje że to amortyzotar gazowy, przy 3 pozycjach jest samo słowo amortyzator.
Tam gdzie jest
Numer cześci: b 8A0 413 503 c
Nazwa: amortyzator
Podanie Modelu: 1Z, AAZ, NG
Jaki kupić amortyzator olejowo-gazowy (taki jest oryginalny zakładany fabrycznie) czy olejowy? Były one z firmy BOGE?
Prawy przedni się wylał olej i chciałbym wymienić je jak naszybciej bo zaczęło mnie siągać na lewą stronę i szykuje się dłuża trasa.
Pozdrawiam
W Etce jest wymienionych 7 pozycji, w tym 4 pozycje że to amortyzotar gazowy, przy 3 pozycjach jest samo słowo amortyzator.
Tam gdzie jest
Numer cześci: b 8A0 413 503 c
Nazwa: amortyzator
Podanie Modelu: 1Z, AAZ, NG
Jaki kupić amortyzator olejowo-gazowy (taki jest oryginalny zakładany fabrycznie) czy olejowy? Były one z firmy BOGE?
Prawy przedni się wylał olej i chciałbym wymienić je jak naszybciej bo zaczęło mnie siągać na lewą stronę i szykuje się dłuża trasa.
Pozdrawiam
klubasek, poczytaj tu: https://audi80.pl/zawieszenie-faq-vt24555.htm
Bylo pytanie o Magnum to ja sie spytam o amorki GH - probowal ktos tego? Bo na Allegro, jezeli chodzi o B3, to glownie ta firma wlasnie wyskakuje... --> ::: LINK :::