Witam Wszystkich.
Rozwazam zakup Audi B3 80 1990 rok , o pojemnosci 1.8 ,sprzedaje ja moj znajomy no i byla by to dla mnie fajna oferta szczerze mowiac , tylko ze jak zawsze jest jakies ALE.
W tym wypadku te ale to taki szczegol jak automatyczna skrzynia biegow. Wolalbym manualna. No i tak zaczalem sie zastanawiac czy jest mozliwa zmiana skrzyni z automatycznej na manualna , i czy ma to wogole sens ( pod wzgledem finansowym - czy nie lepiej wyjdzie mi poszukac takiej audicy w wersji manualnej od razu ). No wiec jak to jest : czy Waszym zdaniem takie dzialanie ma sens , i co bylo by trzeba zmienic oprocz samej skrzyni ? ( na allegro znalazlem skrzynie w cenie ~400zl )
[80 B3 1.8] Zmiana skrzyni z automatycznej na manulana
[80 B3 1.8] Zmiana skrzyni z automatycznej na manulana
Ostatnio zmieniony 15 kwie 2007, 13:00 przez Zwierzak, łącznie zmieniany 1 raz.
pedal sprzegla i hamulca trzeba lewarek biegow trzeba pomke sprzegla,sprzeglo kompletne z kolem zamachowym i jeszcze nie wiadomo jakie pierdoly wynikna nie wiem czy sie oplaca?nie lepiej zadbac o tego automata i nim jezdzic jak dobry jeszcze?,ja zakladalem wspomaganie do mojej to tyle czesci musialem kupic i sie orobic zeby byl oryginal ze jakbym wiedzial to bym auto zmienil no ale teraz jest spoko
Wybaczcie że odkopuję temat, ale mam możliwość zakupu b3 z 88 roku za niewielkie pieniądze, tylko że z zepsutym sprzęgłem na skrzyni automatycznej. I teraz pytanie co się bardziej opłaca, kupić to i spróbować przekładki z automatu na manualną, czy szukać dalej czegoś sprawnego? Z góry dzięki za wszelkie odp. <ok>
PS. Naprawa automatu nie wchodzi w gre, jestem młodym kierowcą i chciałbym na czas obecny doskonalić się na manualnej niż popadać w lenistwo na automacie
PS. Naprawa automatu nie wchodzi w gre, jestem młodym kierowcą i chciałbym na czas obecny doskonalić się na manualnej niż popadać w lenistwo na automacie