[B3 PM; 1.8] Rzężenie przy puszczaniu gazu.
[B3 PM; 1.8] Rzężenie przy puszczaniu gazu.
Witam od jakiegoś czasu tzn od 3 tygodniu na każdym biegu podaczas jazdy kiedy zdejmuję nogę z gazu słychać rzężenie, kiedy daję na luz momentalnie znika. Ogólnie podczas jazdy na biegu auto jest głośniesze niż kiedyś. Co może być przyczyną?
-
- Forum Audi 80
to c napisąłeś można różnie onterpretować - więc poddam kolejny pomysł - a lewarek nie drży przy hamowaniu silnikiem? bo może poduszka (poduszki) pod skrzynią się wyrobiły i skrzynia obija o tą termiczną blachę? Sądzę, że bardziej tak jak koledzy wyżej piszą, lecz sprawdź to co napisałem np na ręćznym i obserwacji spodu.
Ja miałem podobne objawy. U mnie było kilka powodów:
1. Zajechane poduszki pod silnikiem
2. Jadąc kiedyś w terenie wykrzywiłem blachę idącą do poduszki skrzyni biegów.
3. Do wymiany gumy mocujące wydech
Tak się to objawiało:
Naciśnięcie gazu powodowało wychylenie silnika i wibracje karoserii. Musisz wjechać na kanał i zobaczyć stan poduszek i (to mało prawdopodobne) w/w blachę czy jest właściwie wyprofilowana. najlepiej ją wyciągnąć.a Gumy prawdopodobnie sie zerwały.
Może wystąpić 1 lub więcej usterek, ale efekt będzie ten sam. Przyjemnego leżakowania <hura>
1. Zajechane poduszki pod silnikiem
2. Jadąc kiedyś w terenie wykrzywiłem blachę idącą do poduszki skrzyni biegów.
3. Do wymiany gumy mocujące wydech
Tak się to objawiało:
Naciśnięcie gazu powodowało wychylenie silnika i wibracje karoserii. Musisz wjechać na kanał i zobaczyć stan poduszek i (to mało prawdopodobne) w/w blachę czy jest właściwie wyprofilowana. najlepiej ją wyciągnąć.a Gumy prawdopodobnie sie zerwały.
Może wystąpić 1 lub więcej usterek, ale efekt będzie ten sam. Przyjemnego leżakowania <hura>
-
- Forum Audi 80
- daniel_b11
- Forum Audi 80