Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[1.8s Jn] sonda lambda

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
Awatar użytkownika
grze
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: grze » 17 kwie 2009, 22:23

Bogatsza mieszanka jest podawana, co w konsekwencji powoduje szybsze zużycie katalizatora. A co do silnika, to trudno mi powiedzieć. W każdym razie świece powinny być bardziej przyciemnione od bogatszej mieszanki.
ysiul pisze:jeszcze możesz poszukać używanej
używana sonda odpada

jeśli nie będzie się dało naprawić kabelka, to kup nową sondę. najlepiej uniwersalną NGK. wtedy będzie taniej niż dedykowaną do tego modelu i dolutować końcówkę z tej, która jest teraz, zachowując taką samą długość przewodu gdyż ma to znaczenie.

ysiul
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: ysiul » 17 kwie 2009, 22:40

grze pisze:używana sonda odpada
a dla czego używana odpada :?: jeśli będzie spełniała wymagania starej, chyba że chodzi o to czy używana nie będzie zużyta już zbyt mocno

Awatar użytkownika
grze
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: grze » 18 kwie 2009, 09:06

ysiul pisze:grze napisał/a:
używana sonda odpada
a dla czego używana odpada :?: jeśli będzie spełniała wymagania starej, chyba że chodzi o to czy używana nie będzie zużyta już zbyt mocno
właśnie o to mi chodziło. jak stwierdzisz, że taka używana sonda jest dobra? przecież można ją zbadać tylko oscyloskopem. poza tym, jeszcze się nie spotkałem z tym, żeby koś kupował używaną :lol:
w dodatku 1-przewodowe są stosunkowo tanie

ysiul
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: ysiul » 18 kwie 2009, 09:19

no tak tak wiec najlepiej faktycznie jest kupić zamiennik ja tam się nie bawiłem w lutowanie kabla choć przy kupnie nowej od razu będzie problem z kabelkiem bo w starej jest takie okrągłe wejście a w nowej na wsówki

Awatar użytkownika
grze
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: grze » 18 kwie 2009, 13:21

z zamiennikami bym uważał, bo mogą się nadawać od razu do wymiany. najlepiej kupić NGK jak już pisałem wcześniej.
ysiul pisze:choć przy kupnie nowej od razu będzie problem z kabelkiem bo w starej jest takie okrągłe wejście a w nowej na wsówki
w uniwersalnej, o której wspominałem wcześniej nie ma końcówek o ile mi wiadomo i trzeba sobie dolutować swoje zachowując taką długość przewodu, jaka była przy ori sondzie.
sodna z końcówką, to dedykowana do modelu auta - droższa od uniwersalnej

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl