CB Radio - antena - montaz
CB Radio - antena - montaz
Witam
Jaką i gdzie umieścić antenę montażową?
Mam na oku President New Alaska (jest super, mam w dwóch innych autach), ale żeby nie zepsuć wyglądu, wolę zapytać na forum. Myślałem o uchwycie na klapę, raczej nie chce dziurawić dachu. Proszę o propozycję, z góry wielkie dzięki i pozdrawiam.
Jaką i gdzie umieścić antenę montażową?
Mam na oku President New Alaska (jest super, mam w dwóch innych autach), ale żeby nie zepsuć wyglądu, wolę zapytać na forum. Myślałem o uchwycie na klapę, raczej nie chce dziurawić dachu. Proszę o propozycję, z góry wielkie dzięki i pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 29 gru 2011, 17:27 przez 4444, łącznie zmieniany 1 raz.
- GreenGreen
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- automaniaczek
- Forum Audi 80
ja mialem zamontowana na klapie w uchwycie lecz zrezygnowałem z tego ponieważ ze wzgledu na wilgoć śrubki które mocowały uchwyt a zarazem robiły za mase dla anteny poprostu sniedziały i masa ta zanikała teraz mam na dachu w otworze od anteny radiowej i szczerze powiedziawszy sygnał jest o wiele lepszy i raz zestrojona antenka działa juz ponad rok bezproblemowo :mrgreen:
ja mam Alana 9 czy jakoś tak i chyba nie ma co dyskutować czy magnes czy uchwyt bo wiadomo że uchwyt będzie miał lepsze masowanie i tym samym lepszy zasięg, a magnes jest o tyle peszy że łatwo i szybko można go zdjąć. A co jeszcze ciekawego ostatnio jak stroiłem radio gość mi powiedział że jak będę miał radio podłączone bezpośrednio do akumulatora to będzie lepiej odbierać
- Oofol
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Kolego jak wyżej napisałem ja mam antenę na magnesie a kumpel w dziurze po antenie - tu się walnąłem pisząc ze na uchwycie klapy - i u mnie jest silniejsze nadawanie i odbiór...ysiul pisze:ja mam Alana 9 czy jakoś tak i chyba nie ma co dyskutować czy magnes czy uchwyt bo wiadomo że uchwyt będzie miał lepsze masowanie i tym samym lepszy zasięg, a magnes jest o tyle peszy że łatwo i szybko można go zdjąć. A co jeszcze ciekawego ostatnio jak stroiłem radio gość mi powiedział że jak będę miał radio podłączone bezpośrednio do akumulatora to będzie lepiej odbierać
Jak bym mia antenę w dachu albo w błotniku to zdecydowanie założył bym montarzowke ale mam w szybie...
Podepnę się do tematu jak można...
Ja u siebie chciałem zmienić lipną magnesówkę na coś na stałe właśnie w miejsce anteny radiowej coś takiego jak ma kolega tester86
Z tym, że u mnie sprawa się komplikuje o tyle, że niunia śpi w garażu i jak miałem metrówkę na klapie to ledwo się mieściła w garażu Dlatego zależałoby mi na uchwycie z "oczkiem" tak, aby antena była zakręcana na "motylka", tak aby przykręcać ją tylko jak gdzieś jadę bo do jeżdżenia po wsi mi nie potrzebna
Mam nadzieje, że zrozumieliście o co mi chodzi, gdzie takie coś można dostać? Widział ktoś może na allegro?
I jaka długość byłaby odpowiednia? Myślałem nad antenką w granicach ~150 - 200 cm?
[ Dodano: 2009-06-08, 12:18 ]
Radyjko to weekendowy zestaw Sunker Elite Two do którego była metrówka na magnesie...
Ja u siebie chciałem zmienić lipną magnesówkę na coś na stałe właśnie w miejsce anteny radiowej coś takiego jak ma kolega tester86
Z tym, że u mnie sprawa się komplikuje o tyle, że niunia śpi w garażu i jak miałem metrówkę na klapie to ledwo się mieściła w garażu Dlatego zależałoby mi na uchwycie z "oczkiem" tak, aby antena była zakręcana na "motylka", tak aby przykręcać ją tylko jak gdzieś jadę bo do jeżdżenia po wsi mi nie potrzebna
Mam nadzieje, że zrozumieliście o co mi chodzi, gdzie takie coś można dostać? Widział ktoś może na allegro?
I jaka długość byłaby odpowiednia? Myślałem nad antenką w granicach ~150 - 200 cm?
[ Dodano: 2009-06-08, 12:18 ]
Radyjko to weekendowy zestaw Sunker Elite Two do którego była metrówka na magnesie...