[All] Wybór przednich amortyzatorów
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
nie ma sprawy <ok> jak graty już będą zainstalowane w aucie i po kilku próbnych jazdach zdam relacje w tym oto temacie <lol>noorbi pisze:marcinelk13, daj znać jak jeździ się na nowych gratach
[ Dodano: 2008-08-18, 09:43 ]
jaki olej trzeba wlać ? jakiś silnikowy czy taki domowy :?:noorbi pisze:marcinelk13, zdecydowanie odradzam Kayaby, sam założyłem i teraz żałuję
Twarde, w zimie piszczą, nie polecam. Lepiej dołóż trochę i weź Sachs. <ok>
Poduchy polecam Lemforder.
Wkład jak sama nazwa mówi to tylko środek amorka. Nie ma sensu wymieniać całych amorków, wystarczy wkłady.
Tylko nie zapomnij nalać ok 100 ml oleju między wkład a amorek żeby nic nie stukało.
-
- Forum Audi 80
Witam mam pytanie wymienialem oryginalne wklady amortyzatora na wklady amortyzatora Sachs nie wlalem oleju ale przy wciskaniu wyplywal stary olej byl rzadki, od tej pory stukaja mi amorki przypuszczam ze stukaja mi z powodu luzu, czy wystarczy wlac olej silnikowy i skrecic czy moze wrzucic jakas wieksza podkladke pod amortyzator, wlac olej i skrecic?Pozdrawiam
Siadły mi przednie amorki i mam do wyboru z gazowo-olejowych (na zniżkach) Sachs (175zł/szt.) Monroe (145/szt.) i Optimal (110/szt.) co o nich sądzicie :?: wiem że wszyscy polecą mi Sachs ale w kieszeni pusto i z tych mogę kupić jedynie Monroe albo Optimal z tym że mam w tej chwili ok. 250zł także pytanie czy ktoś miał już styczność z tymi Optimal :?:
-
- Forum Audi 80
ale kotlet :lol:
powiem Ci, że te olejowe Sachs'y to wtedy wymienialiśmy spisują się świetnie...
wcześniej mieliśmy Monroe olejowo-gazowe to padły bardzo szybko i cena była dość podobna...
popatrz sobie na allegro, bo jest dużo taniej <ok> za Sachs's płaciłem po 107zł za sztuke + przesyłka czyli wyszło ponad 230zł :mrgreen:
powiem Ci, że te olejowe Sachs'y to wtedy wymienialiśmy spisują się świetnie...
wcześniej mieliśmy Monroe olejowo-gazowe to padły bardzo szybko i cena była dość podobna...
popatrz sobie na allegro, bo jest dużo taniej <ok> za Sachs's płaciłem po 107zł za sztuke + przesyłka czyli wyszło ponad 230zł :mrgreen:
- MARCIN 80B4
- Audi 80 Klub
wiadomo że Monroe to nie Sachs a na allegro Sachs to chyba że olejowe w tak niskiej cenie bo gazówki zaczynają się od 225zł a ja mogę mieć za 175zł i chętnie bym założył tylko portfel cienki :cry: kumpel w golfie założył Monroe i nie narzeka, brat jeździ na Taxi i też mówi jak nie masz na Sachs czy Bilstein to kup Monroe a nie jakiś szajs a poza tym mają dwa lata gwarancji więc w razie czego się zaniesie..
a olejowych napewno nie założe bo jeżdże po różnych drogach a nie autostradach i często trafiają się wyboje i dziury a poza tym gazówki szybciej reagują
a olejowych napewno nie założe bo jeżdże po różnych drogach a nie autostradach i często trafiają się wyboje i dziury a poza tym gazówki szybciej reagują
-
- Forum Audi 80
przecież olejowe amortyzatory na dziurawe drogi są o wiele lepsze...UKI_XX pisze:a olejowych napewno nie założe bo jeżdże po różnych drogach a nie autostradach i często trafiają się wyboje i dziury a poza tym gazówki szybciej reagują
fakt... gazowe może szybciej reagują, ale są dużo twardsze w porównaniu do olejowych i dlatego kupiliśmy olejowe Sachs'y 8-)