[B3 1.8] wskaźnik temperatury nie pokazuje
[B3 1.8] wskaźnik temperatury nie pokazuje
Witam. Mam Audi B3 1.8 wtrysk jednopunktowy.
Wskaźnik temperatury nie pokazuje temperatury silnika, niekiedy potrafi drgnąć pokazać na chwile. Czujnik został wymieniony na nowy. Przewody sprawdzone.
Co to może być ? czy może to coś być na desce przy zegarach?.
Z góry dzięki za pomoc.
Wskaźnik temperatury nie pokazuje temperatury silnika, niekiedy potrafi drgnąć pokazać na chwile. Czujnik został wymieniony na nowy. Przewody sprawdzone.
Co to może być ? czy może to coś być na desce przy zegarach?.
Z góry dzięki za pomoc.
wskażniki...
W jednym z opisów Audi 80 w dziale >najczęściej występujące usterki< napisano: awarie wskazników temperatury silnika i ilości paliwa... Może coś w tym jest..... :?: Jeżeli czujnik sprawny i przewody OK to stawiam na wskaznik.....
Pozdrawiam - Adam.
Pozdrawiam - Adam.
wskaźniki temperatury
u mnie to samo temperatura i paliwo razem gasną, to deska bo jak pukam to działa
:lol:
:lol:
czujnik i wskaznik temeperatury...
W trzecim poście tego tematu opisałem jak sprawdzic wzkaznik
viewtopic.php?t=2988&postdays=0&postorder=asc&start=15
Polski Klub Audi 80 :: Zobacz temat - [80 B4 2.0 ABK]Temperatura silnika, nowy wątek??
Pozdrawiam - Adam.
viewtopic.php?t=2988&postdays=0&postorder=asc&start=15
Polski Klub Audi 80 :: Zobacz temat - [80 B4 2.0 ABK]Temperatura silnika, nowy wątek??
Pozdrawiam - Adam.
Witam
To mój pierwszy post tutaj więc witam wszystkich bardzo serdecznie.
Moje audi to b3 1.8s silnik NE z 89 roku
Autko w rodzinie od ponad 10 lat i chcialem go zrobic na tip top problem ze wskazaniem temp byl od poczatku jak bylo kupione czyli nie działa, wskazówka lezy na zero caly czas.
Dodam ze czujnik sprawny i licznik także, robilem podmianke bo trafilo mi sie auto z Niemiec za smieszne pieniadze.
Problem gdzies tkwi w przewodach bo w tej sprawnej na jednym przewodzie mam mase i zasilanie a w tej uszkodzonej jest tylko masa ale brak zasilania po przekreceniu stacyjki
Podpowie mi ktos gdzie znajde kostki pod deska od tego czujnika, nie wiem czy ten problem sie łączy ale
od dawna nie swieci kontrolka cisnienia oleju. Po odpieciu przewodu z czujnika rowniez sie nie swieci dziala tylko brzeczyk powyzej 2.5 tys obrotow
Cisnienie jest ok bo przelozylem dodatkowe zegary do swojego autka.
Jesli ma ktos jakieś pomysły to prosze o porade
Pozdrawiam
To mój pierwszy post tutaj więc witam wszystkich bardzo serdecznie.
Moje audi to b3 1.8s silnik NE z 89 roku
Autko w rodzinie od ponad 10 lat i chcialem go zrobic na tip top problem ze wskazaniem temp byl od poczatku jak bylo kupione czyli nie działa, wskazówka lezy na zero caly czas.
Dodam ze czujnik sprawny i licznik także, robilem podmianke bo trafilo mi sie auto z Niemiec za smieszne pieniadze.
Problem gdzies tkwi w przewodach bo w tej sprawnej na jednym przewodzie mam mase i zasilanie a w tej uszkodzonej jest tylko masa ale brak zasilania po przekreceniu stacyjki
Podpowie mi ktos gdzie znajde kostki pod deska od tego czujnika, nie wiem czy ten problem sie łączy ale
od dawna nie swieci kontrolka cisnienia oleju. Po odpieciu przewodu z czujnika rowniez sie nie swieci dziala tylko brzeczyk powyzej 2.5 tys obrotow
Cisnienie jest ok bo przelozylem dodatkowe zegary do swojego autka.
Jesli ma ktos jakieś pomysły to prosze o porade
Pozdrawiam