[ALL] Wyciszenie auta
[ALL] Wyciszenie auta
Tak sobie dzisiaj jechałem z Kielc do Krakowa i w zasadzie muszę stwierdzić że po ściszeniu radia z zewnątrz dobiegają do środka straszne dzwięki. Wydaje się jakby B4 wogóle nie był wyciszony. Wiem że nie jest to nowe auto i nie będzie tak w nich ale może da się jednak zrobić jakieś dobre wyciszenie ?
Ewentualnie czy to wogóle ma sens robić samemu czy nie lepiej zlecić to jakiejś firmie ?
U mnie na pierwszy ogień powinny chyba pójść przednie siedzenia. Czasami strasznie skrzypią, a jak je wyciągałem to nie miałem za bardzo pomysłu jak je rozebrać żeby go nie uszkodzić. Przydzałoby się pewnie wymienić gąbkę ale tego też nigdy nie robiłem Siedzenie kierowcy mam do tego wszystkiego przetarte Znalazłoby się jeszcze pewnie milion innych rzeczy
Ehhhh, zanim doprowadzę to autko do ładu i składu to już chyba będę starym dziadkiem
Ewentualnie czy to wogóle ma sens robić samemu czy nie lepiej zlecić to jakiejś firmie ?
U mnie na pierwszy ogień powinny chyba pójść przednie siedzenia. Czasami strasznie skrzypią, a jak je wyciągałem to nie miałem za bardzo pomysłu jak je rozebrać żeby go nie uszkodzić. Przydzałoby się pewnie wymienić gąbkę ale tego też nigdy nie robiłem Siedzenie kierowcy mam do tego wszystkiego przetarte Znalazłoby się jeszcze pewnie milion innych rzeczy
Ehhhh, zanim doprowadzę to autko do ładu i składu to już chyba będę starym dziadkiem
Brzmi to niezbyt optymistycznie, gdzie ty jeździsz ?OGr pisze:z zewnątrz dobiegają do środka straszne dzwięki
Dużo rzeczy może te dźwięki powodować poza fotelami u ciebie, luźne elementy wnętrza, np podsufitka, osłony na słupki boczne, lub też masz problemy z zawieszeniem, czyli końcówki, tuleje, poduchy
Moja B3-ka też do najcichszych nie należy, ale słyszę przede wszystkim dźwięk silnika i świst wiatru :mrgreen:
Nie wiem kto tym autem jeździł w niemczech i co nim woził. Teoretycznie to AVANT więc i zawieszenie mogło trochę się zużyć. W zasadzie coś chyba stuka w tylnej klapie. Najlepiej to by trzeba było pewnie rozkręcić cały środek, pouszczelniać i dobrze poskręcać.
A co do siedzeń to chętnie bym rozkręcił po posmarował, wymienił tą gąbkę, no i oczywiście poprawił obtarcie
[ Dodano: 2007-03-14, 23:16 ]
A co do siedzeń to chętnie bym rozkręcił po posmarował, wymienił tą gąbkę, no i oczywiście poprawił obtarcie
[ Dodano: 2007-03-14, 23:16 ]
Mógłbyś przesłać chociaż te zdjęcia do mnie na maila ?jmm pisze:Ja mam gotowe fotostory z rozbiorki fotela, ale jakoś nie mam czasu, zeby się za to zabrać i poskładać, bądźcie cierpliwi :mrgreen:
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
http://www.allegro.pl/item187402704_aud ... zamek.html <--- tu masz tanio
wyciszenie samochodu....
Do wyciszenia można wykorzystać maty głuszące wykorzystywane np. przez akustyków do zabudowy profesjonal car audio.. W komorzer silnika z zasady trzeba stosować jak najgrubsze maty, najłatwiej jest podkleić matę pod pokrywę silnika, ale by efekt był "słyszalny" należało by jeszcze wyłożyć przegrode czołową od strony silnika.... A juz idealnie by było wyłożyć jeszcze podłoge i drzwi.... :roll:
Pozdrawiam - Adam.
Pozdrawiam - Adam.