rsdziadek, A może sz powiedzieć, kiedy wymieniałeś przewody WN, lub świece?
Sorki, że się wcinam w rozmowę, ale może spróbować od najprostszych rzeczy?
[B4 ABK LPG] Szarpanie na gazie
Dysze można by założyć mniejsze, żeby mnożnik poszedł do góry, wtryski pracują na krótkich czasach, i nie są w stanie podać stabilnej mieszanki, należy zaktualizować oprogramowanie do wersji 27- koniecznie. i zamiast silnika standard wybrać full grupa, albo półsekwencja. Wtryski też przydały by się inne i mapy należy lepiej pokryć.
Zobacz co jeszcze pokazuje VAG.
Przypomniała mi się jeszcze jedna rzecz, próbowaliście podmiany sterownika na drugi i ustawień :?: Zdarzały się takie rzeczy w Stagu że padały przekaźniki od starego oprogramowania, dlatego producent zalecał zmianę na nowsze.
Zobacz co jeszcze pokazuje VAG.
Przypomniała mi się jeszcze jedna rzecz, próbowaliście podmiany sterownika na drugi i ustawień :?: Zdarzały się takie rzeczy w Stagu że padały przekaźniki od starego oprogramowania, dlatego producent zalecał zmianę na nowsze.
No to rozwiązało się (przynajmniej na razie)
BTW. Nie ma u mnie opcji full grupa w typie wtrysku, jest tylko standard i renix
Magicznym sposobem na całe zło było przestawienie opcji typ silnika ze standard na turbo :shock: . Mapy lekko się "położyły", zniknął problem szarpania i odcinania gazu przy wyższych prędkościach, auto normalnie przyspiesza i chyba już nie trzęsie na jałowym... Zobaczę jeszcze jak ze spalaniem, ale na razie nic podejrzanego nie widzę.
BTW. Nie ma u mnie opcji full grupa w typie wtrysku, jest tylko standard i renix
Magicznym sposobem na całe zło było przestawienie opcji typ silnika ze standard na turbo :shock: . Mapy lekko się "położyły", zniknął problem szarpania i odcinania gazu przy wyższych prędkościach, auto normalnie przyspiesza i chyba już nie trzęsie na jałowym... Zobaczę jeszcze jak ze spalaniem, ale na razie nic podejrzanego nie widzę.
witam!panowie ma pytanie do was :powiedzcie mi dlaczego auto mi szarpie jadąc na gazie przy puszczeniu i dodaniu pedału gazu?na benzynie jest to mniej wyczuwalne,czy tez to wina sprzęgła?bo jest ono bardzo czułe i nawet przy ruszaniu szarpie auto bez różnicy czy to na gazie jazda czy benzynie?u mojego kumpla tez tak było w b4 ale mechanik wymnienił mu pompkę tą co jest przy skrzyni bo była ona winna szarpaniu i problem z głowy.podpowiecie mi coś?z góry dziekuje skifa