[1.9TDI 1Z] Pękniety wąż.
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
[1.9TDI 1Z] Pękniety wąż.
witam.panowie tematów o pękniętych wężach od turbo było juz sporo ale ja mam trochę inne pytanko.pękł mi wąż idący od intercoolera do silnika tylko że pękł mi w miejscu łączenia się tego węża z tym krótkim wchodzącym do króćca przed kolektora ssącym.moim zdaniem mija sie z celem kupowanie całego węża idącego od intercoolera.czy ktoś miał podobny przypadek lub mógłby coś doradzić jak to zatkać myślałem by to zalepić w taki sposób by kupić ten ostatni krótki wąż tylko trochę grubszy i dłuższy i nałożyć na ten pęknięty i zacisnąć opaskami.chyba że są jakieś złączki które bym mógł założyć w miejscu łączenia tych dwóch węży i zacisnąć opaskami z dwuch stron.jak myślicie czy coś takiego będzie działać.na zdjęciu pokazuję w którym miejscu jest pęknięcie.
pęknięcie jest dokładnie na zwężeniu w miejscu gdzie wchodzi ten wąż w ten krótki...
pęknięcie jest dokładnie na zwężeniu w miejscu gdzie wchodzi ten wąż w ten krótki...
Ostatnio zmieniony 24 kwie 2009, 17:57 przez hudy, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
na razie zrobiłem trochę po kaskadersku na ten długi który na końcu jest pęknięty naciągnąłem gumę podobną do dętki od roweru i założyłem na to ten oryginalny krótki wąż.pęknięcie jest zasłonięte tą gumą no i jeszcze ten krótki wąż ją dociska.wszytko jak na razie działa.jeździłem trochę po szrotach i sklepach jednak jest problem z doborem takiego węża a to dlatego że jak bym chciał wymienić ten krótki na dłuższy i naciągnąć na ten długi co pękł to musiał bym mieć z jednej strony średnicę wewnętrzną 54mm a z drugiej 50.przymierzałem wąż 54mm jednak nie jestem w stanie opaską tych 3-4mm dociągnąć i są przedmuchy a znów średnicę 50mm nie dam rady naciągnąć na tego węża o średnicy 54mm...