[1.9TDI 1Z] Odkręcenie głowicy pompy?.
[1.9TDI 1Z] Odkręcenie głowicy pompy?.
Witam chciałem spytać czy bez wyjęcia pompy mogę wymienić uszczelkę pod głowicą pompy wtryskowej, chodzi mi o ten element co są przewody paliwowe przykręcone i słyszałem że są tam jakieś sprężyny i może być problem chyba że jest inaczej ????
Ostatnio zmieniony 26 kwie 2009, 10:08 przez audi1993, łącznie zmieniany 1 raz.
bez zdjęcia pompy nie widzę tego ( miejsce , czystość ) , zdejmujesz nastawnik później sekcję wysokiego ciśnieniaaudi1993 pisze:Witam chciałem spytać czy bez wyjęcia pompy mogę wymienić uszczelkę pod głowicą pompy wtryskowej, chodzi mi o ten element co są przewody paliwowe przykręcone i słyszałem że są tam jakieś sprężyny i może być problem chyba że jest inaczej ????
ps. lepiej oddaj do warsztatu
chodzi mi o to żeby okręcić przewody paliwowe i potem głowice pompy jest są tam 4 sprężyny , 2 x małe i 2 x duże i jest tam uszczelka o średnicy około 6 cm mam ją do wymiany bo sprawdziłem i ona puściła...
[ Dodano: 2009-04-25, 18:27 ]
chce tą uszczelke wymienić co jest na zdjęciu i nie wiem czy tak mi głowica wyjdzie w cąłości z tymi elementami...jak nie to proszę o instrukcję takiego demontażu...
[ Dodano: 2009-04-25, 18:27 ]
chce tą uszczelke wymienić co jest na zdjęciu i nie wiem czy tak mi głowica wyjdzie w cąłości z tymi elementami...jak nie to proszę o instrukcję takiego demontażu...
są tylko 2 sprężyny w TDI a 4 td/d a o instrukcje władzy się pytajaudi1993 pisze:chodzi mi o to żeby okręcić przewody paliwowe i potem głowice pompy jest są tam 4 sprężyny , 2 x małe i 2 x duże i jest tam uszczelka o średnicy około 6 cm mam ją do wymiany bo sprawdziłem i ona puściła...
wyjdzie całość , martw się żeby wszystko nie wyleciało (np rolki ) i nie zgubił czegoś a później złożył tak jak powinnoaudi1993 pisze:chce tą uszczelke wymienić co jest na zdjęciu i nie wiem czy tak mi głowica wyjdzie w cąłości z tymi elementami...jak nie to proszę o instrukcję takiego demontażu...