Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[ B4 AAH ] zły gaz, TANIO na dobry gaz ?

Wszystko co związane z LPG
ODPOWIEDZ
yabol
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

[ B4 AAH ] zły gaz, TANIO na dobry gaz ?

Post autor: yabol » 25 kwie 2009, 22:42

Witam wszystkich po dłuższej przerwie. Moim pierwszym autem była 80 b4 2.0 w tedy sporo siedziałem na forum AKP i po cichu sobie czytałem, jeszcze nie wiedziałem o forum audi80. Teraz po dwóch latach miałem okazję kupić sobie identyczne auto jak moje pierwsze (kolor, tapicerka, podobne wyposażenie...). Auto które kupiłem teraz ma jednak wymarzony silniczek 2.8 v6. 80tke kupiłem w baaaardzo promocyjnej cenie.

Chciałbym zainstalować w samochodzie sekwencje. Historia tej niuni jest taka że miała przez chwile instalacje gazową zwykłą ale nie za bardzo chciała na niej jeździć i właściciel pozbył się auta. Nowy właściciel, wymienił wtryski i odłączył gaz, przez 3 lata auto bezproblemowo jeździło na benzynie. Wszystkie graty od lpg zostały w aucie.

Teraz chciałbym jakoś tanio wmontować sobie zestaw sekwencyjnego wtrysku gazu tak żebym był w stanie jeździć tym autem. Wyprowadźcie mnie z błędu jeśli się mylę ale wydaje mi się że mogę wykorzystać cześć zainstalowanych rzeczy (takich jak butla czy ten wihajster do napełniania, okablowanie). Pytanie z jakim się do Was zwracam jest następujące. Co i gdzie muszę teraz dokupić żeby było dobrze :?: :?: :?:

Wyczytałem że sekwencja składa się z :

a) elementów do napełniania i magazynowania LPG - to mam

b) motor kitu
reduktora-parownika - znalazłem na allegro
filtra szeregowego fazy lotnej gazu - znalazłem na allegro
- wtryskiwaczy gazu ?? - nie mogę znaleźć
- sterownika gazu ?? - nie mogę znaleźć
czujnika ciśnienia - znalazłem na allegro
- magistrali gazu ??? Co to jest ???

c) elementów montowanych w kabinie kierowcy (guzik i okablowanie od niego - mam zainstalowane)

Wyszukałem temat http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopi ... ht=aah+gaz gdzie przeczytałem że :

"... Sterownik STAG jak najbardziej polecam ...
... polecił bym WTRYSKI Magic Jet lub Matrix ...
... Reduktor EG ..."

Reduktor znalazłem na allegro, ale reszty nie mogę... Ani wtrysków do v6 nie widzę ani samego sterownika STAG 300.

http://www.allegro.pl/item599256405_eur ... encja.html - to ok ?

http://allegro.pl/item619338494_filtr_f ... 12x12.html - to ok ?

http://allegro.pl/item618611096_mapsens ... 0_300.html - to ok ?

Jak najtaniej skompletować sobie dobry zestaw? Co można kupić używane co trzeba nowe? Gdzie szukać tych gratów bo na allegro widzę że raczej całe zestawy.

serdecznie pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi <ok>

Awatar użytkownika
Cichy
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Cichy » 26 kwie 2009, 02:12

Najtaniej to będzie udać się do profesjonalnego zakładu.
Szukasz tylko kłopotów i zbędnych wydatków.

Awatar użytkownika
wilu8
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: wilu8 » 26 kwie 2009, 09:23

Jeżeli masz gaz wbity w dowód to spoko , najlepiej to znaleść gotowy KIT przedni sekwencyjny do silnika V6 i będzie najtaniej ale to jest dość skomplikowany montaż trzeba do niego mieć trochę wiedzy plus prawidłowe nawiercenie kolektora , koszt w warsztacie kpl montażu myślę ok 2500złi masz gwarancje

Awatar użytkownika
flgmnft
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: flgmnft » 26 kwie 2009, 11:05

wilu8 pisze:koszt w warsztacie kpl montażu myślę ok 2500złi masz gwarancje
Ostatnio zakladalem u Siebie sekwencje BRC... 3900. Ale mam pewnosc ze jest to zrobione dobrze, nic mi nie wybuchnie. Balbym sie jezdzic na montowanej w garazu instalacji.

w.a.n.t.e.d
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: w.a.n.t.e.d » 26 kwie 2009, 14:48

jedz do serwisu załóż instalacje. przynajmniej masz pewność że wszystko jest szczelne i Ci auto nie wybuchnie

marcinelk13
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: marcinelk13 » 26 kwie 2009, 14:50

w Ełku założenie sekwencji 2400, ale pewnie jakaś lipna :-|

Awatar użytkownika
wilu8
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: wilu8 » 26 kwie 2009, 17:24

flgmnft, tak ale od podstaw a jeżeli jest już tył i papiery [wbity w dowód] to jest taniej

yabol
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: yabol » 26 kwie 2009, 17:51

Cichy pisze:Najtaniej to będzie udać się do profesjonalnego zakładu.
Szukasz tylko kłopotów i zbędnych wydatków.
Takim tropem to najtaniej będzie kupić jakiegoś małego diesla w salonie... :-/ najlepiej jeszcze KIA bo gwarancja na 7 lat , nie ?

Przecież nie chce montować tego sam w garażu. Chcę tylko tanio skompletować dobrą i sprawdzoną konfigurację gratów. Tak żebym miał pewność że to będzie dobrze działać. Czy więc ktoś ma namiary np. gdzie można kupić te wtryski Magic Jet lub Matrix ? Bo na allegro do v6 nie widzę. Może ktoś ma używane w dobrym stanie jakieś elementy z tych których szukam?

Proszę o info i pomoc, mniej o filozofie w stylu "idź płać za instalacje równowartość auta a potem wierz ślepo w gwarancje i módl się żeby było OK... ".

Awatar użytkownika
flgmnft
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: flgmnft » 26 kwie 2009, 18:13

Poszukaj sklepow na internecie. Nie szukaj tylko na allegro (to bylo by ostatnie miejsce gdzie bym szukal). Podjedz do gazwonikow moze Ci sprzedadza same wtryski.

WOJTEK26
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: WOJTEK26 » 27 kwie 2009, 08:18

Jeżeli chcesz zakładac sekwencje to tylko w zakładzie bo wtedy masz pełna gwarancje na robote i na części. Polecane to STAG300 oraz BRC SEQUENT56 do tego typu silnika. Ze starej instalacji to jedynie butla moze zostac i wlew gazu, reszta instalacji pójdzie do kosza.

Awatar użytkownika
Kornel
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Kornel » 27 kwie 2009, 09:52

yabol pisze:Przecież nie chce montować tego sam w garażu. Chcę tylko tanio skompletować dobrą i sprawdzoną konfigurację gratów. Tak żebym miał pewność że to będzie dobrze działać. Czy więc ktoś ma namiary np. gdzie można kupić te wtryski Magic Jet lub Matrix ? Bo na allegro do v6 nie widzę. Może ktoś ma używane w dobrym stanie jakieś elementy z tych których szukam?

Proszę o info i pomoc, mniej o filozofie w stylu "idź płać za instalacje równowartość auta a potem wierz ślepo w gwarancje i módl się żeby było OK... ".
Jak dobrze pamiętam to odpisałem ci na AKP co do komponentów, jak masz jeszcze jakieś wątpliwości to pisz.
flgmnft pisze:Poszukaj sklepow na internecie. Nie szukaj tylko na allegro (to bylo by ostatnie miejsce gdzie bym szukal). Podjedz do gazwonikow moze Ci sprzedadza same wtryski.
Według mnie to mylisz się, sklepy sprzedają swoje produkty również na alledrogo, nie raz kupowałem od sprawdzonych sprzedawców i nigdy nie było z tym problemu.

Nie wiem czy sam sterownik dostaniesz na allegro, ale reszta komponentów jest na pewno.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zasilanie LPG”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl