[1.9TDI 1Z] Czarny dym z rury wydechowej.
-
- Forum Audi 80
[1.9TDI 1Z] Czarny dym z rury wydechowej.
Mam pytanie?
W czasie przyszpieszania jak przezucam na wyższy bieg z rury wydostaje się czarny dym dzieje się to po spuszczeniu pedału sprzęgła i dodaniu gazu. Ostatnio w czasie postoju na parkingu gdy dodałem wiecej gazu na asfalcie została czarna plama (niebyła olejsta bardziej taka pyłowa) (silnik był zimny).
W czasie przyszpieszania jak przezucam na wyższy bieg z rury wydostaje się czarny dym dzieje się to po spuszczeniu pedału sprzęgła i dodaniu gazu. Ostatnio w czasie postoju na parkingu gdy dodałem wiecej gazu na asfalcie została czarna plama (niebyła olejsta bardziej taka pyłowa) (silnik był zimny).
Ostatnio zmieniony 27 kwie 2009, 09:10 przez Andrzejcybul, łącznie zmieniany 3 razy.
- MARCIN 80B4
- Audi 80 Klub
a czemu żaden z Was nie wpadł na pomysł nieszczelności EGR :?: przecież jak zamiast tlenu silnik dostanie spalin to też będzie kopcił przez chwilę (zanim przepływomierz obetnie dawkę) na czarno, druga sprawa to szczelność dolotu <ok>
adam2312, na zimnym silniku ma prawo w ten sposób a jak jest rozgrzany to tylko delikatnie na czarno i wtedy nie ma się czym przejmować
adam2312, na zimnym silniku ma prawo w ten sposób a jak jest rozgrzany to tylko delikatnie na czarno i wtedy nie ma się czym przejmować