Z silnika dochodzi stukanie, myślałem że to szklanki do wymiany ale stukanie jest przy dodawaniu gazu na biegu (czyli pod obciążeniem) i teraz pytanie co to moze być?
1.Czy może to być wina źle ustawionego zapłonu?
2.A może jednak szklanki choć to dziwne bo na zimnym rzadko stuka
3.Jeżeli to panewka (jeśli tak to pewnie gdzieś klepła) czy jest szansa wymienić ją od spodu, w oplu tak nam sie udało tzn przez miskę olejową??
[B3 3a] Czyżby panewka a jak nie to co?
- automaniaczek
- Forum Audi 80
tak ale jak się okaże że to edena panewka, to nie będę musiał rozkładać silnika na części pierwsze co wiąże sie kosztami (uszczelka pod pokrywę,głowice, planowanie głowicy itp)
do tego mógłbym zobaczyć widok co mnie nie zadowli i zacząłbym panikowac . (szukac nowego silnika bo na remont mnie nie stać )
Wiec wole opcje z kapiącym olejem :mrgreen: , czyli jest taka mozliwość ( w oplu tez nie było za dużo miejsca )
a raczej nie stawialibyście na co innego?
do tego mógłbym zobaczyć widok co mnie nie zadowli i zacząłbym panikowac . (szukac nowego silnika bo na remont mnie nie stać )
Wiec wole opcje z kapiącym olejem :mrgreen: , czyli jest taka mozliwość ( w oplu tez nie było za dużo miejsca )
a raczej nie stawialibyście na co innego?
wiem że jest problem opisać dźwięk, ale jako że mam rozregulowany zapłon (dopiero zamówiłem lampe) zauważyłem dziwny efekt podczas kręcenia kopułką, że w pewnych momentach stukanie ustaje, tyle że przy takim ustawieniu auto odpala z trudem i jest mułowate (właśnie to mnie zastanawia bo inaczej byłbym pewien)