[B3] Uszczelka pod pokrywę zaworów guma czy korek
[B3] Uszczelka pod pokrywę zaworów guma czy korek
Pod koniec września była wymieniana u mnie uszczelka pod pokrywę zaworów, teraz mamy koniec kwietnia i zaczał lecieć mocno olej z niej.
I mam taką prośbę koledzy, bo na wtorek jestem juz umówiona na wymiane tej uszczelki...
Tylko - jaką mam tę uszczelkę kupic? korkową czy silikonową i jakiej firmy?
...ta uszczelka, która od wrzesnia nie wytrzymała jest korkowa i nie mam pojecia jakiej firmy, pamietam tylko, ze była tania az zdziwiłam się, lecz taka mi sprzedali bez zadnych moich sugestii, jutro chce kupić kolejną, doradzcie jaką mam wziąć konkretnie.
I mam taką prośbę koledzy, bo na wtorek jestem juz umówiona na wymiane tej uszczelki...
Tylko - jaką mam tę uszczelkę kupic? korkową czy silikonową i jakiej firmy?
...ta uszczelka, która od wrzesnia nie wytrzymała jest korkowa i nie mam pojecia jakiej firmy, pamietam tylko, ze była tania az zdziwiłam się, lecz taka mi sprzedali bez zadnych moich sugestii, jutro chce kupić kolejną, doradzcie jaką mam wziąć konkretnie.
Ostatnio zmieniony 25 kwie 2013, 13:31 przez Gosia, łącznie zmieniany 1 raz.
- Hołowczyc20
- Audi 80 Klub
- tokarka606
- Forum Audi 80
Witam,nie wiem jaki masz silnik ale możesz poszukać sobie tu uszczelek.Goetz jest dobry z resztą zobaczysz po cenach.
http://sklep.intercars.com.pl/?start=tree
http://sklep.intercars.com.pl/?start=tree
- percevalle
- Audi 80 Klub
- percevalle
- Audi 80 Klub
- percevalle
- Audi 80 Klub
lepiej nie rozkręcaj jak nic nie cieknie, bo po rozkręceniu i skręceniu z tą uszczelka co była moze zacząc cieknąc, bo normalnie po zdjeciu pokrywy to i juz raczej sie uszczelkę na nową wymienia, wiec lepiej nie ruszac jak nie ma potrzeby
a nie moze byc tak, zebys nie miał wcale tam uszczelki pod pokrywą zaworów, bo olej by strugami się zlewał przeciez, to nielogiczne nawet
a nie moze byc tak, zebys nie miał wcale tam uszczelki pod pokrywą zaworów, bo olej by strugami się zlewał przeciez, to nielogiczne nawet
Ostatnio zmieniony 27 kwie 2009, 00:44 przez Gosia, łącznie zmieniany 1 raz.
a jak się nazywa taki klej? bo myślę tak samo zrobic, gumowa uszczelka + ten silikon i zapomniec o wyciekach, bo przyznam, ze kazda plama pod samochodem, jak zobaczę to doprowadza mnie do wściekłościja zmieniałem już 3 razy tą uszczelkę 2 razy była gumowa i dupa ciągle lało.w końcu ułożyłem ją na specjalnym kleju silikonowym