[B4 ABT] uszczelka pokrywy zaworów-jaka?
[B4 ABT] uszczelka pokrywy zaworów-jaka?
Witam
Chciałem kupić uszczelkę pokrywy zaworów i padło pytanie w sklepie - jaka? Czy numer 8C-P-185 164 3,8 mm czy powyzej tego numeru. Gdzie ten numer mozna znaleźć bo na bloku sa inne oznaczenia, w numerze VIN tez nie ma takiej sekwencji "185 16...".
Chciałem kupić uszczelkę pokrywy zaworów i padło pytanie w sklepie - jaka? Czy numer 8C-P-185 164 3,8 mm czy powyzej tego numeru. Gdzie ten numer mozna znaleźć bo na bloku sa inne oznaczenia, w numerze VIN tez nie ma takiej sekwencji "185 16...".
- MARCIN 80B4
- Audi 80 Klub
- MARCIN 80B4
- Audi 80 Klub
Z tego co mi sie wydaje to jest Rok Modelowy a nie produkcji. A rok modelowy może być inny niż produkcji jak wiemyMARCIN 80B4 pisze:chodzi tu o rok produkcji
M - 1991
N - 1992
P - 1993
R - 1994
Dodać mogę tylko że sam ostatnio to robiłem w swoim NG. I mimo iż w sklepie podałem wszelkie wyczerpujące informacje to według jakiś tam katalogów usilnie chciał mi wcisnąć jakąś uszczelkę korkową za 9zł. Na szczęście pokrywa była już rozebrana i widziałem jak powinna wyglądać uszczelka do mojego auta. W efekcie kupiłem gumowa za 40zł i jest git.
No tak, ja zamówiłem Erlinga za 70 pln poliakrylowo-kauczukową. Przy okazji będę wymieniał uszczelniacz wałka, kupiłem firmy Corteco. Na osi koło zębatego wałka rozrządu jest tez taka czerwona uszczelka , w sklepie tego nie mieli czy można założyć starą tą uszczelkę?
Ostatnio zmieniony 27 kwie 2009, 23:35 przez STROKE, łącznie zmieniany 1 raz.
Zanim kupisz jakąkolwiek uszczelkę sprawdź jakie masz szpilki M6 w głowicy.
Jeżeli piszesz o "czerwonej gumowej uszczelce" to wnioskuję, ze masz uszczelkę korkową. W takim przypadku, aby założyć uszczelkę metalowo-gumową trzeba zmienić szpilki na takie bez rantu lub dorabiać nowe ze śrub.
Jeżeli miałeś uszczelkę korkową, kup korkową. Jeżeli miałeś gumowo-metalową kup gumowo-metalową.
Jeżeli piszesz o "czerwonej gumowej uszczelce" to wnioskuję, ze masz uszczelkę korkową. W takim przypadku, aby założyć uszczelkę metalowo-gumową trzeba zmienić szpilki na takie bez rantu lub dorabiać nowe ze śrub.
Jeżeli miałeś uszczelkę korkową, kup korkową. Jeżeli miałeś gumowo-metalową kup gumowo-metalową.