Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4] Ściąganie bocznego, tylnego oparcia

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Hardjack
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4] Ściąganie bocznego, tylnego oparcia

Post autor: Hardjack » 25 kwie 2009, 13:09

Witam wszystkich. Jest to mój pierwszy post na tym forum więc proszę o wyrozumiałość :-) . Mam problem ponieważ kupiłem pokrowce do mojego Audi i nie wiem jak mam ściągnąć boczne tylne oparcie, aby założyć jedną z dwóch takich samych części pokrowca. Chyba wiecie o co chodzi? Jak jest tylna kanapa, to po bokach przy drzwiach są takie podłużne, boczne oparcia. Próbowałem jakoś je ściągnąć, ale mi nie wychodziło. Może ktoś wie w jaki sposób mam to zrobić?
Ostatnio zmieniony 25 kwie 2009, 19:36 przez Hardjack, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
IC69
Przyjaciele
Przyjaciele
Imię: Irek
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant quattro
Silnik: 2.8 AAH

Post autor: IC69 » 25 kwie 2009, 15:20

Odkręć rygiel od zamka tylnego oparcia i pociąg ten boczek w stronę przedniego fotela. Z dołu jeszcze będziesz musiał odgiąć taki metalowy wąs, który przechodzi przez ucho wystające z tej dokładki. Dostęp do tego uzyskasz po złożeniu (podniesieniu) tylnego siedziska.

Tu masz link do podobnego tematu :arrow: https://audi80.pl/80-b4-problem-z-de ... .htm#76668

Awatar użytkownika
shellah
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Artur
Model: Inny
Nadwozie: Coupe
Silnik: 2.8 AAH+lpg

Post autor: shellah » 26 kwie 2009, 04:16

dokładnie tak jak napisał IC69 <ok>
nic nie przeba dodawać :-P

Awatar użytkownika
Hardjack
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Hardjack » 27 kwie 2009, 18:01

Pokrowce już założone :-) . Z tym zębem to nie jest tak do końca jak napisałeś, bo u mnie nie wygiąłbyś go (chyba, że młotkiem). Na tym zdjęciu co podałeś, to ten ząb wygląda jakby był zrobiony z jakiegoś aluminiowego paska, a u mnie był wykonany z ok. 5mm blachy. Odkręciłem rygiel od zamka tylnego oparcia, pociągnąłem boczek do przodu i potem na dół i mocno do siebie. @IC69 dzięki za pomoc!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wnętrze i tapicerka”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl