[all] Zmiena podświetlenia przycisków radia
-
- Forum Audi 80
[all] Zmiena podświetlenia przycisków radia
Witam. W tym temacie przedstawie jak łatwo można zmienić podświetlenie przycisków radia. :mrgreen:
Wszystko czego potrzebujemy:
Czerwony plastik - moim dawcą był ukradziony mamie(później zła chodzila... ) płyn Ajax :mrgreen:
Śrubokręt :mrgreen:
Nożyce :mrgreen:
Zapalniczka :mrgreen:
Browar - tylko za to musiałem zapłacić
Kolega co w kółko opowiadał o tym samym :mrgreen:
Więc zabieramy się za robote.
Na początek rozkręcamy radio i wyjmujemy płytke z wyświetlaczem.
Następnie musimy usunąć stare tzw. kondonki z żaróweczek(diod zależy co kto ma).
Robimy to nożycami lub możemy igłą.
Gdy już mamy gołe żarówki, wycinamy z plastiku prostokąty na wysokość żarówek i długości tak aby po skręceniu objąć żarówke(podczas wycinania):
Później ten prostokat podgrzewamy zapalniczką i robimy z tego takiego kondonka. Cosik takiego(sory za jakość zdjęć):
Nakładamy kondonki i nasz panel wygląda tak:
Aby zmienić podświetlenie dolnych przycisków(numerków) musimy na diody nałożyć prostokąciki przyklejając je. Widać to na poprzednim zdjęciu.
Składamy wszystko do kupy i cieszymy się dopasowanym podświetleniem :mrgreen:
Efekt u mnie(było zielone):
Można również wstawić taki prostokąt na wyświetlacz aby wyświetlacz był czerwony ale nie polecam ponieważ w dzień wyświetlacz jest słabo czytelny.
Wszystko czego potrzebujemy:
Czerwony plastik - moim dawcą był ukradziony mamie(później zła chodzila... ) płyn Ajax :mrgreen:
Śrubokręt :mrgreen:
Nożyce :mrgreen:
Zapalniczka :mrgreen:
Browar - tylko za to musiałem zapłacić
Kolega co w kółko opowiadał o tym samym :mrgreen:
Więc zabieramy się za robote.
Na początek rozkręcamy radio i wyjmujemy płytke z wyświetlaczem.
Następnie musimy usunąć stare tzw. kondonki z żaróweczek(diod zależy co kto ma).
Robimy to nożycami lub możemy igłą.
Gdy już mamy gołe żarówki, wycinamy z plastiku prostokąty na wysokość żarówek i długości tak aby po skręceniu objąć żarówke(podczas wycinania):
Później ten prostokat podgrzewamy zapalniczką i robimy z tego takiego kondonka. Cosik takiego(sory za jakość zdjęć):
Nakładamy kondonki i nasz panel wygląda tak:
Aby zmienić podświetlenie dolnych przycisków(numerków) musimy na diody nałożyć prostokąciki przyklejając je. Widać to na poprzednim zdjęciu.
Składamy wszystko do kupy i cieszymy się dopasowanym podświetleniem :mrgreen:
Efekt u mnie(było zielone):
Można również wstawić taki prostokąt na wyświetlacz aby wyświetlacz był czerwony ale nie polecam ponieważ w dzień wyświetlacz jest słabo czytelny.
Ostatnio zmieniony 11 cze 2009, 19:36 przez w.a.n.t.e.d, łącznie zmieniany 2 razy.
wrzuc zdjecie przez http://fotoo.pl/ albo cos podobne i bedzie lux:) mi by sie nie chcialo tego robic :mrgreen: :mrgreen:
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80