[2.0ABK] problem z hamulcami.
[2.0ABK] problem z hamulcami.
Witam panowie potrzebuje waszej pomocy, chodzi o hamulce z przodu co jakiś czas trzymajo mi i strasznie sie grzeją. Rozbierałem zaciski, czyściłem tłoczki,zmieniłem przewody gumowe,przydarłem klocki i pomogło na jakieś 200km. teraz prawie zawsze trzymają pomocy bo mam już dość!!!!
- Darecki3037
- Audi 80 Klub
- Hołowczyc20
- Audi 80 Klub
Miałem podobny problem. na wstepie pytanie: czy pedał hamulca robi się wtedy "sztywny"? Wymieniłem pompę hamulcową, cylinderki z gumkami, przewody gumowe z przodu , wymieniłem płyn i nie pamiętam ile razy odpowietrzałem układ. I co i nic!!! :cry: Tak mi trzymały przednie koła,że nie dało się jechać. Okazało się że to serwo. Znaczy się zachowywało się normalnie. Spróbuj następnym razem odciągną pedał nogą od spodu. Ja w taki sposób doszedłem do przyczyny mojej usterki.miniorka pisze:Witam panowie potrzebuje waszej pomocy, chodzi o hamulce z przodu co jakiś czas trzymajo mi i strasznie sie grzeją. Rozbierałem zaciski, czyściłem tłoczki,zmieniłem przewody gumowe,przydarłem klocki i pomogło na jakieś 200km. teraz prawie zawsze trzymają pomocy bo mam już dość!!!!