Witam. Mam ogromny problem z moim autem:(
Auto spalalo mi od 10 do 20 l gazu na 100 km - padlo na sonde lambde. Spalanie nadal sie wacha tylko w wiekszym zakresie od 11 do 23 l na 100 !!! Dzisiaj powstal kolejny problem i to bardzo powazny. Auto podczas postoju na swiatlach na biegu jalowym mialo 500 obrotow... Gdy mu dodalem gazu obroty delikatnie wzrosly i zaczely sie wachac (od 500do 800) i nastapil strzal, odposcilem gaz naprawilo sie i pojechal. Problem teraz wystepuje praktycznie caly czas, dzis na odcinku 4 km (musialem wrocic do domu) strzelilo mi 3 razy!! ostatni raz bardzo glosno... Boje sie o moje auto i o to co mu dolega... Potrzebuje pomocy!! Co moze byc przyczyna? Jutro od rana zaczne od wymiany filtru gazu.
P.S Zna ktos dobrego gazownika lub kogos kto naprawia k-jetronic w lodzi?
P.S2 Nie wrocilem na benzynie bo nagle benzyna przestala mi w ogole dzialac(W tym samym momencie)
[ Dodano: 2009-04-29, 23:07 ]
Instalacja 1 generacji, parownik Landi
[80 1.8 K-Jetronic] Strzela gaz, nie wchodzi na obroty(lpg)
- czester-11
- Forum Audi 80
bo po strzale ci przeplywke rozwalilo.someonecs pisze:Nie wrocilem na benzynie bo nagle benzyna przestala mi w ogole dzialac(W tym samym momencie)
sprawdz uklad WN moze kable maja przebicia, i dlatego gaz strzelal i obroty szaleja, to po pierwsze, filtr gazu raczej nie jest przyczyna ale przeczysc go dla pewnosci.
- Danek
- Forum Audi 80
- Imię: Damian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.2 KK
- Kontakt:
kacza_mc, Litości. Przeczytaj to co napisałeś jeszcze raz i spróbuj napisać to w zrozumiałym języku.
Poza tym Kolega wyżej napisał, że na benzynie już chodzi tylko nie miał paliwa.
someonecs, Przede wszystkim wymień świece, kopułkę, palec i ewentualnie przewody. Szczególnie jeśli jeszcze tego nie robiłeś. Potem wymiana filtra gazu i powietrza, a na koniec regulacja gazowni u porządnego gazownika.
Poza tym Kolega wyżej napisał, że na benzynie już chodzi tylko nie miał paliwa.
someonecs, Przede wszystkim wymień świece, kopułkę, palec i ewentualnie przewody. Szczególnie jeśli jeszcze tego nie robiłeś. Potem wymiana filtra gazu i powietrza, a na koniec regulacja gazowni u porządnego gazownika.