[ 80 B4 1Z avant] pyt. skrzynia i sprzęgło?
[ 80 B4 1Z avant] pyt. skrzynia i sprzęgło?
Witam
Mam pytanie , czy sprzęgło moze huczeć podczas jazdy?
mam obiawy huczenia ,podejżewam że to skrzynia (biegi chodzą bardzo dobrze), ale wymieniłem olej i dolałem ceramizer , przejechałem już ok 300km i huczenie sie nie zmieniło, apropo sprzęgła to na nagrzanym silniku czasami strasznie szarpie przy ruszaniu na 1 biegu, jak jest zimny wszysko jest raczej ok , sprzęgło łapie jakoś mniej wiecej bliżej spodu, czy już jest do wymiany??
Co myslicie o kupnie sprzęgła na szrocie?? myślałem żeby dokładnie oglądnąć nowe w sklepie i na tej podstawie kupić urzywane ?
pozdro
Mam pytanie , czy sprzęgło moze huczeć podczas jazdy?
mam obiawy huczenia ,podejżewam że to skrzynia (biegi chodzą bardzo dobrze), ale wymieniłem olej i dolałem ceramizer , przejechałem już ok 300km i huczenie sie nie zmieniło, apropo sprzęgła to na nagrzanym silniku czasami strasznie szarpie przy ruszaniu na 1 biegu, jak jest zimny wszysko jest raczej ok , sprzęgło łapie jakoś mniej wiecej bliżej spodu, czy już jest do wymiany??
Co myslicie o kupnie sprzęgła na szrocie?? myślałem żeby dokładnie oglądnąć nowe w sklepie i na tej podstawie kupić urzywane ?
pozdro
witam tak kolego moze , na swiezo moge napisac, ten sam motor,
sprzeglo do wymiany , a raczej tarcza ,
ja mialem cos takiego wlasnie
okolo 3 tyg temu ,wlasnie szumialo ,i niestety trzeba bylo cholowac.
własnie szarpalo, i biegi wchodzily super.
więc jesli wóz jest na codzien narzędziem pracy to ,nie zwlekaj
bo będzie trzeba pchac. (80% sprzęgło)
sprzeglo do wymiany , a raczej tarcza ,
ja mialem cos takiego wlasnie
okolo 3 tyg temu ,wlasnie szumialo ,i niestety trzeba bylo cholowac.
własnie szarpalo, i biegi wchodzily super.
więc jesli wóz jest na codzien narzędziem pracy to ,nie zwlekaj
bo będzie trzeba pchac. (80% sprzęgło)
wyglada na to, ze lozysko oporowe sie konczy, przy okazji rozdzielenia skrzyni od silnika zalecam wymiane tarczy i docisku. Zazwyczaj wytarciu ulega strona dociskowa lozyska ktora oddzialowuje na sloneczko docisku, dalej wycieraja sie blaszki sloneczka. Poza tym z opisu stawiam na to ze lozysko jest do tego zatarte. Przy wymiane sprzegla dobrze jest jeszcze wymienic lozysko igielkowe w kole zamachowym (cena lozyska 9zl + sciagacz 109zL:)) . Polecam sprzeglo LUK. Na ALLEGRO mozna kupic duzo taniej niz w sklepie(650zl).