[B4 ABK] brak abs`u
[B4 ABK] brak abs`u
Panowie mam taki problem posiadam Audi B4 cabrio wyposażone w ABS który nie działa ;/ dioda non stop miga. przy sprawdzeniu Vagiem nie ma wogule komunikacji ze sterownikiem nie umie go znaleźć ;/ gdzie znajduje się ten sterownik i jak to ugryźć ;/
Ostatnio zmieniony 03 maja 2009, 18:44 przez meir, łącznie zmieniany 1 raz.
Z przodu pod siedziskiem masz dwie śruby zakryte wykładziną (łatwo je zlokalizujesz bo wykładzina jest wycięta w tym miejscu, taka klapka).
Wykręć je i wysuń siedzisko w stronę przodu.
Po wyjęciu siedziska zobaczysz że oparcie przykręcone jest na dwie śruby do ściany grodziowej bagażnika (dwa wkręty na dole oparcia).
Po odkręceniu tych śrub wystarczy szarpnąć oparcie ku górze. Wisi ono na dwóch haczykach w górnej jego części.
Wykręć je i wysuń siedzisko w stronę przodu.
Po wyjęciu siedziska zobaczysz że oparcie przykręcone jest na dwie śruby do ściany grodziowej bagażnika (dwa wkręty na dole oparcia).
Po odkręceniu tych śrub wystarczy szarpnąć oparcie ku górze. Wisi ono na dwóch haczykach w górnej jego części.
a masz pewność,że wszystkie czujniki działają? sprawdź dokładnie przewody idące od czujników możliwe ,że któryś jest nadłamany i nie widać przerwy gołym okiem tylko wymacasz ją palcami, masz wyłacznik ABSu? Jesli tak to spróbuj założyć innymeir pisze:dokopałem sie do sterownika wszystko podpięte ;/ już nie wiem co z tym absem, da się jakoś posprawdzać te części bo nie chce wymieniać wszystkiego ;/ da się bez niego jeździć ale denerwuje mnie fakt ze abs jest w aucie a nie działa
a masz pewność,że wszystkie czujniki działają? sprawdź dokładnie przewody idące od czujników możliwe ,że któryś jest nadłamany i nie widać przerwy gołym okiem tylko wymacasz ją palcami, masz wyłacznik ABSu? Jesli tak to spróbuj założyć inny
Ale jak to chcesz sprawdzić? Przecież pisze, że nie wie gdzie ma sterownik od ABS`u, dopiero jak go odnajdzie, i ktoś łaskawy sie znajdzie i poszuka, w ELSie który pin podpina sie do vag`a, dopiero wtedy można sprawdzić, który nie działa.
FranoF1, albo mi sie zdaje albo mało wnosisz do tematu poza nabiciem sobie kolejnego postu ;/ sterownik odnaleziony i teraz czekam aż ktoś kto ma o tym pojecie i wie jak to sprawdzić mi wytłumaczy co mam robić żeby dowiedzieć się co się zje.... że abs nie działa ;/
wyłącznika absu nie mam a z tym miernikiem to co dokładnie ??
wyłącznika absu nie mam a z tym miernikiem to co dokładnie ??