[1.9TDI 1Z] Głośna praca silnika.
[1.9TDI 1Z] Głośna praca silnika.
witam wszystkich, mam problem, gdzieś koło połowy grudnia 2008 r. wymieniłem pasek rozrządu, po przejechaniu paru kilometrów silnik zaczął pracować twardo głośno i zero mocy, więc pojechałem do warsztatu i powiedzieli że siedzi pompa wtryskowa, ból jak nie wiem ale kupiłem drugą, nie wiem może używana, może regenerowana, wymienili macherzy silnik chodzi dużo ciszej i ma moc ale wydaje mi się że i tak chodzi głośniej tylko wrrrr i wrrr jak w traktorze !!!! a powinno być cicho tak jak u innych audików tego typu, bolid rano zapala bez problemu nie dymi więc w czym rzecz? czy źle ustawiona pompa czy zapłon może kąt wtrysku może wtryskiwacz, pomóżcie bardzo proszę !!!
Ostatnio zmieniony 04 maja 2009, 09:11 przez gad2000, łącznie zmieniany 1 raz.
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
Ciekawe, bo wg mnie dla pompy vp37 chyba nie istnieje słowo ze umarła (chyba że ktoś wlał syf i się zatarła na amen - co i tak nie oznacza śmierci całej pompy. ) Co do Twojego przypadku wypadało by sprawdzić vagiem bloki wartości mierzonych, głównie gr 000 (statyczny kąt) i grupę 004 ("dynamiczny"). Przy okazji sprawdź cała resztę.