A i mam pytanie: Czyli znikło tylko liczenie postów w dziale "moje audi" i "na każdy temat", ale jak się wejdzie w profil danego użytkownika i kliknie "wyświetl wszystkie posty tego użytkownika" to pokazane będą wszystkie nawet te nieliczone :?:
Sugestie do Moderatorów - (Historia)
-
spiczi
- Forum Audi 80

- Imię: Kris
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe
- Silnik: 1.6 JK
A mi zniknął "super user" na tle kółek i musze dobić do 750 
A i mam pytanie: Czyli znikło tylko liczenie postów w dziale "moje audi" i "na każdy temat", ale jak się wejdzie w profil danego użytkownika i kliknie "wyświetl wszystkie posty tego użytkownika" to pokazane będą wszystkie nawet te nieliczone :?:
- Doc
- Administrator

- Imię: Andrzej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Należałoby przebudować wyszukiwarkę.spiczi pisze:wyświetl wszystkie posty tego użytkownika" to pokazane będą wszystkie nawet te nieliczone :?:
Jest taka opcja, ale trochę boje się jej używać, bo nasza szukajka jest kolosalna. Strach zeby tego nie stracić.
przebudowa search - tak się to zwie - polega na tym, że w całej tabeli search (szykajka) usuwaną są rzeczy nieaktualne. Czyli, jeśli np ktoś zdobył post, ale moderator usunął ten temat, post taki może być mu przypisany mimo nieistniejącego wątku. Wówczas usuwany jest 1 post z licznika.
Tego typu różne przypadki.
Wypadałoby to zrobić, ale strach, że rozleci się tabela, baza czy cholera wie co.
Zawsze mozna zrobić kopię i próbować, ale czy warto ?
-
spiczi
- Forum Audi 80

A co zrobić żeby zmniejszyć szukajke?Doc pisze:Należałoby przebudować wyszukiwarkę.
Jest taka opcja, ale trochę boje się jej używać, bo nasza szukajka jest kolosalna. Strach zeby tego nie stracić.
....
Wypadałoby to zrobić, ale strach, że rozleci się tabela, baza czy cholera wie co.
Zawsze mozna zrobić kopię i próbować, ale czy warto ?
A z tym przebudowywaniem szkoda ryzykować, żeby nie było powtórki z początku marca :mrgreen:
- Doc
- Administrator

- Kontakt:
Trzeba znać się na programowaniu mysql i dłubać w tabeli search.spiczi pisze:A co zrobić żeby zmniejszyć szukajke?
Teoretycznie nie powinno być takiej powtórki. Ale tylko teoretyczniespiczi pisze:A z tym przebudowywaniem szkoda ryzykować, żeby nie było powtórki z początku marca
Ostatnio zmieniony 30 kwie 2009, 22:37 przez Doc, łącznie zmieniany 1 raz.
-
spiczi
- Forum Audi 80

ale forum sie rozrasta i kiedyś może się okazać że obudzimy się z "ręką w nocniku"grze pisze:ale czy efekt byłby współmierny do nakłady pracy, który trzeba wykonać aby to osiągnąć? wątpię. chyba lepiej dać sobie z tym spokój.Doc pisze:spiczi napisał/a:
A co zrobić żeby zmniejszyć szukajke?
Trzeba znać się na programowaniu mysql i dłubać w tabeli search.
- Doc
- Administrator

- Kontakt:
Nic na to nie poradzimy. To tylko phpbb by przemo. Cudów się tu nie zrobi.spiczi pisze:ale forum sie rozrasta i kiedyś może się okazać że obudzimy się z "ręką w nocniku"
Jeśli ktoś umie szukać, doskonale poradzi sobie z odnalezieniem własciwych watków.
Jak ktoś na pałe wpisze "mnie się koleboce" i nie zaznaczy odpowiednich opcji, działów itd, to żadna szukajka mu nie pomoże.
Nie wspomnę o tych, co to wcale jej używać nie chcą.
- goldi j51
- Forum Audi 80

- Imię: Robert
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan
- Kontakt:
https://audi80.pl/do-wiliego-i-jego- ... htm#305134 temat do usunięcia
- Danek
- Forum Audi 80

- Imię: Damian
- Silnik: 2.2 KK
- Kontakt:
Może zamknąć już to bicie piany? https://audi80.pl/gdzie-i-jak-zdobyw ... htm#305256
- Danek
- Forum Audi 80

- Kontakt:
Myślę, że ten wątek też już się wyczerpał, tym bardziej, że coraz częściej zaczyna latać tam mięso
https://audi80.pl/chamstwo-a-moze-za ... t28750.htm
- Danek
- Forum Audi 80

- Kontakt:
https://audi80.pl/80-18-pm-wymiana-p ... htm#306066 Temat do usunięcia. Rozłożony na czynniki. Poza tym w poprzednim założonym przez tego samego usera wątku podałem mu linki do wątków wyczerpujących temat, a on dalej swoje :evil: .