[2.3 NG coupe] nieprawidłowo działające spryskiwacze
[2.3 NG coupe] nieprawidłowo działające spryskiwacze
witam od kiedy kupiłem auto tj od grudnia jest strasznie słabe ciśnienie spryskiwaczy szyby przedniej i w ogole brak sprysku na tył, poprzedni właściciel gadał ze wszystko już niby sprawdził i gadał ze jak podpioł pompke na krótko to sprysk na tył działał, a normalnie nie chce ktoś wie o co kaman?
- GreenGreen
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- GreenGreen
- Forum Audi 80
- Kontakt:
3 od lewej w drugim rzędzie głównej skrzynki bezpieczników pod maską
Bezpiecznika jednak nie ma co sprawdzać (nr 15) zbyt wiele rzeczy by nie działało gdyby padł
tak czy siak najpierw zdemontowałbym silnik tylnej wycieraczki i na aku sprawdził czy ruszy bo po co całe auto rozbierać jak to może być poprostu silnik
Bezpiecznika jednak nie ma co sprawdzać (nr 15) zbyt wiele rzeczy by nie działało gdyby padł
tak czy siak najpierw zdemontowałbym silnik tylnej wycieraczki i na aku sprawdził czy ruszy bo po co całe auto rozbierać jak to może być poprostu silnik
- GreenGreen
- Forum Audi 80
- Kontakt:
aa sorka zapomniałem. No to musisz wyciągnąć pompkę sprawdzić czy działa, jak działa to sprawdzasz czy się włącza po manetce, jak się włącza po manetce to albo zerwany wężyk pompka spryskiwacz, albo zatkany wężyk lub dysza. Zerwanie jest dość popularne (sam się z tym teraz wożę).
Jak pompka działa z aku a po manetce nie to idź po kablach. O ile dobrze pamiętam spryski są sterowane z tego samego miejsca więc skoro przód chodzi to tył też powinien
Jak pompka działa z aku a po manetce nie to idź po kablach. O ile dobrze pamiętam spryski są sterowane z tego samego miejsca więc skoro przód chodzi to tył też powinien
- GreenGreen
- Forum Audi 80
- Kontakt:
dokładnie tak, przewertowałem instrukcje i znalazłem bo nie dawalo mi to spokoju
więc tak zalałem płyn do tylnego zbiornika bo był pusty i odziwo była odłączona od niego pompka i teraz tak: po podlączeniu pompki wycieraczka tylnia nie działa, pompki nie słychać
po odłaczeniu pompki wycieraczka działa ale wiadomo sprysku nie ma, tak zle i tak nie dobrze i co z tym zrobic?
więc tak zalałem płyn do tylnego zbiornika bo był pusty i odziwo była odłączona od niego pompka i teraz tak: po podlączeniu pompki wycieraczka tylnia nie działa, pompki nie słychać
po odłaczeniu pompki wycieraczka działa ale wiadomo sprysku nie ma, tak zle i tak nie dobrze i co z tym zrobic?