[Opole] Spoty Opolskie Sie Wie Nie!
labek co do xenonów dokładanych to są one dopuszczalne pod jednym warunkiem że jak sobie zamontujesz jakiś takiś zestawik to powinieneś przy tym zamontować spryskiwacze na lampy gdyż to sobie tym tłumaczą że podczas jazdy lampy się brudzą a to ponoć "rozczepia prawidłową wiązkę xenona" no i niby nie świeci jak powinien... co do tej teorii to mam mieszane myśli chodz przy każdym oryginalnym fabrycznie zestawie są montowane spryskiwacze... które co jakiś czas przemywają lampki. Słuchy mnie właśnie doszły że zaczynają się schodki z takimi zestawami podczas przeglądu rejstracyjnego, lubią się czepiać no ale jak to "polak potrafi" i jak nie drzwiami to oknem wejdzie <ok> załatwiając sobie przegląd po znajomości...
Andrzejzrób im na złość
tylko możesz na tym gorzej wyjść niestety...
ja już pier... i żadnych przepisów staram się nie łamać... pamiętacie jak Wam opowiedziałem, że dzień przed zlotem dostałem mandacik?? ... dzień później też dostałem heh :evil: , i kolega mimo że był sam to pogadać nie chciał, do "pompek" też się nie chciał dać przekonać . Tak przy okazji to było koło Namysłowa (Andrzej ma kilka km :mrgreen: )
Dlatego powiedziałem sobie - koniec z łamaniem przepisów... hmmm.. pewnie do czasu aż te nieszczęsne 12 pkt zostanie wymazane hehe
tylko możesz na tym gorzej wyjść niestety...
ja już pier... i żadnych przepisów staram się nie łamać... pamiętacie jak Wam opowiedziałem, że dzień przed zlotem dostałem mandacik?? ... dzień później też dostałem heh :evil: , i kolega mimo że był sam to pogadać nie chciał, do "pompek" też się nie chciał dać przekonać . Tak przy okazji to było koło Namysłowa (Andrzej ma kilka km :mrgreen: )
Dlatego powiedziałem sobie - koniec z łamaniem przepisów... hmmm.. pewnie do czasu aż te nieszczęsne 12 pkt zostanie wymazane hehe
Zapomniałeś, że jest jeszcze w xenonach coś takiego ja samopoziomowanie się swiateł, do sprawdzenia w 3 sekundy a bez tego też nie można mieć zenona. Czyli tak czy śmak nie można tego miećdżanas pisze:labek co do xenonów dokładanych to są one dopuszczalne pod jednym warunkiem że jak sobie zamontujesz jakiś takiś zestawik to powinieneś przy tym zamontować spryskiwacze na lampy gdyż to sobie tym tłumaczą że podczas jazdy lampy się brudzą a to ponoć "rozczepia prawidłową wiązkę xenona" no i niby nie świeci jak powinien... co do tej teorii to mam mieszane myśli chodz przy każdym oryginalnym fabrycznie zestawie są montowane spryskiwacze... które co jakiś czas przemywają lampki. Słuchy mnie właśnie doszły że zaczynają się schodki z takimi zestawami podczas przeglądu rejstracyjnego, lubią się czepiać no ale jak to "polak potrafi" i jak nie drzwiami to oknem wejdzie <ok> załatwiając sobie przegląd po znajomości...
- luk_OP_Q89
- Forum Audi 80
zestaw xenon musi miec homologacje,same spryskiwacze nie wystarczą,lampa nie może być adaptowana ale org.zaprojektowana.Samopoziomowanie to nie tylko silnik ale i żyroskop.Generalnie jest tak jak Labek pisze nic nie wolno ale wszyscy jezdzą.Ja mam wydech na jednym tłumniku a nie wolno...ale xenonów ani przyciemnień z przodu nie zakładam bo jak pisałem wcześniej wrazie dzwona z rannymi lub zabitymi rzeczoznawca znajdzie i będzie bida.Bo za coś takiego jak "oślepianie" czy "niedostateczna widoczność" w razie w/w wypadku masz przyczynienie się do winy jak w banku.
-
- Forum Audi 80