[b4 1.9tdi 1Z] stuki w zawieszeniu
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
[b4 1.9tdi 1Z] stuki w zawieszeniu
witam.panowie wymieniłem wczoraj pare elementów w przednim zawieszeniu tzn:wszystkie możliwe tuleje jakie są i sworzeń wachacza.jednak teraz jak umilkły różne dziwne odgłosy które się wydobywały z przedniego zawieszenia słysze jeszcze jeden stukot który strasznie mnie denerwuje.jest to taki głuchy dźwięk który wydobywa sie prze kazdym wjechaniu w dziure lub w jakomkolwiek nierówność mniejsza lub większą.najgorzej jest jak jade po pofałdowanej nawierzchni wtedy jest to najbardziej odczówalne.co to moze być?? co nalezy wymienić by ten dźwięk znikł bo jest strasznie irytujący...
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Chyba już było na ten temat na forum. Użyj opcji "szukaj". Po za tym u mnie jest podobnie. Czytałem że to może też być wina amortyzatorów.
viewtopic.php?t=475&highlight=stuki++zawieszeniu
viewtopic.php?t=2630&highlight=stuki++zawieszeniu
viewtopic.php?t=2828&highlight=stuki++zawieszeniu
viewtopic.php?t=2504&highlight=stuki++zawieszeniu
viewtopic.php?t=2000&highlight=stuki++zawieszeniu
viewtopic.php?t=2113&highlight=stuki++zawieszeniu
i to nie wszystko
viewtopic.php?t=475&highlight=stuki++zawieszeniu
viewtopic.php?t=2630&highlight=stuki++zawieszeniu
viewtopic.php?t=2828&highlight=stuki++zawieszeniu
viewtopic.php?t=2504&highlight=stuki++zawieszeniu
viewtopic.php?t=2000&highlight=stuki++zawieszeniu
viewtopic.php?t=2113&highlight=stuki++zawieszeniu
i to nie wszystko
Ostatnio zmieniony 24 kwie 2007, 22:20 przez Motostacja pl, łącznie zmieniany 1 raz.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
-
- Forum Audi 80
Stukanie nie koniecznie musi być z przodu. U mnie było tak, że wydawało mi się, że wali coś w przednim amortyzatorze, a faktycznie to były tuleje tylnej belki. Stukanie się przenosiło.
U mnie po wymianie tulejek tylnej belki (koszt razem z materiałem ok. 120zł) wszystko ustało.
Teraz moja kochana Srebrna Strzała jest cichutka. Słychać tylko szum opon o drogę i ryk 2.0 benzyna
U mnie po wymianie tulejek tylnej belki (koszt razem z materiałem ok. 120zł) wszystko ustało.
Teraz moja kochana Srebrna Strzała jest cichutka. Słychać tylko szum opon o drogę i ryk 2.0 benzyna