[80 B4 all] fotel kierowcy
[80 B4 all] fotel kierowcy
Witam wszystkich!
Mam pytanie czy mozna zdemontować oparcie fotela kierowcy w audi 80 b4 i założyć inne,jezeli tak bardzo proszę o podpowiedź jak to zrobić.Dziękuję i pozdrawiam Ps.AUDI 80 B 4 rok.prod.1992 sedan
Mam pytanie czy mozna zdemontować oparcie fotela kierowcy w audi 80 b4 i założyć inne,jezeli tak bardzo proszę o podpowiedź jak to zrobić.Dziękuję i pozdrawiam Ps.AUDI 80 B 4 rok.prod.1992 sedan
Ostatnio zmieniony 20 kwie 2007, 20:51 przez pablo71, łącznie zmieniany 1 raz.
- IC69
- Przyjaciele
- Imię: Irek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Zdejmujesz plastikowa osłonę z wewnętrznej (od strony tunelu) prowadnicy szyny fotela, czyli: wyjmujesz z niej plastikowy kołek, lub wykręcasz wkręt (w B3 chyba tak jest) i wysuwasz ją w stronę tylnej kanapy. Następnie, w przedniej części fotela - pod siedziskiem, wykręcasz blokadę w postaci śruby M6 i przesuwasz fotel maksymalnie do tyłu, aż wyjdzie z prowadnic.mumin87 pisze: jak sprawnie i szybko zdemontować fotel pasażera w b3 ?
edit: Ech, znowu ktoś mnie wyprzedził. :->
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
i jeszcze ja ale obrazkowo :mrgreen:
http://audi.pacula.eu/audi-b3b4-montaz-mat-grzewczych/
http://audi.pacula.eu/audi-b3b4-montaz-mat-grzewczych/
Dobra, nie chce zakładać nowego tematu więc odgrzeje kotleta. Otóż w mojej fotel kierowcy przesuwa się tak ciężko jakby ważył z tonę xd czy da się coś z tym zrobić ? Coś dokręcić, nasmarować czy coś ? Bo raz ze się przesuwa ciężko bo ta dźwignia nie chce odblokować a dwa ze znowu w sumie blokuje się w położeniu najbliżej i najdalej a w środku nic a to jest nie zbyt bezpieczne no i nie wygodne. Kombinować czy kupić nowy dół i poskładać całość ?
Zajrzyj pod fotel ale od przedniej jego części tam gdzie jest śrubka do dokręcenia przy jego wyjmowaniu. Tam jest ten element.
Na zdjęciu widać go pomiędzy tymi ślizgami.
Link do zdjęcia
Na zdjęciu widać go pomiędzy tymi ślizgami.
Link do zdjęcia