[80 B3 1.8 LPG] problem z przyspieszeniem na benzynie
[80 B3 1.8 LPG] problem z przyspieszeniem na benzynie
Witam
Z problemem porykam sie juz sporo czasu ( brak wolnego czasu) teraz chciałbym dotrzec do przyczyny pojego problemu
Audi 80 1,8 gaznik + instalacja LPG
W LGP auto chodzi ok w benzynie tez do momentu ( od 120km) kiedy przyciskam troche wecej gazu auto sie dławi i nie przyspiesza
Jesli robie to w miare płynie jakos sobie radzi
Wymieniłem pompe paliwa , odstojnik i nadal to samo
Zastanawiałem sie czy problem nie jest mikser
Mam wrazenie ze miszanka jest nieproporcjonalan otwór w mikserze jest duzo mniejszy nic w gazniku
Moze podowiecie co moze byc przyczyna lub jaki powinien byc prawidłowy mikser
Zapoznaj sie proszę z regulaminem i nazywaj poprawnie tematy. Nalegam też abyś poprawił ten post.
Z problemem porykam sie juz sporo czasu ( brak wolnego czasu) teraz chciałbym dotrzec do przyczyny pojego problemu
Audi 80 1,8 gaznik + instalacja LPG
W LGP auto chodzi ok w benzynie tez do momentu ( od 120km) kiedy przyciskam troche wecej gazu auto sie dławi i nie przyspiesza
Jesli robie to w miare płynie jakos sobie radzi
Wymieniłem pompe paliwa , odstojnik i nadal to samo
Zastanawiałem sie czy problem nie jest mikser
Mam wrazenie ze miszanka jest nieproporcjonalan otwór w mikserze jest duzo mniejszy nic w gazniku
Moze podowiecie co moze byc przyczyna lub jaki powinien byc prawidłowy mikser
Zapoznaj sie proszę z regulaminem i nazywaj poprawnie tematy. Nalegam też abyś poprawił ten post.
Ostatnio zmieniony 10 maja 2009, 19:17 przez magi2, łącznie zmieniany 1 raz.
A jaki masz gaźnik :?: Keihin I czy II. Jak I to się przyzwyczaj -wiem z autopsji bo też mam taki, jak II to mam taki na sprzedaż
[ Dodano: 2009-05-11, 16:46 ]
https://audi80.pl/80-b3-18-sf-keihin ... 194,15.htm
[ Dodano: 2009-05-11, 16:46 ]
https://audi80.pl/80-b3-18-sf-keihin ... 194,15.htm
- Danek
- Forum Audi 80
- Imię: Damian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.2 KK
- Kontakt:
A ja miałem na myśli, że nie wolno powiększać otworu miksera. To jest zwężka venturiego o odpowiednio ukształtowanym przekroju. Takie roztoczenie/rozwiercenie zmienia ten kształt i może zakłócić przepływ powietrza. W wyniku tego zamiast poprawić może pogorszyć sprawę pomimo poprawnej średnicy. Sama różnica średnicy pomiędzy 29 i 32 mm to bardzo dużo bo to ponad 20% powierzchni. A więc o ponad 20% powietrza więcej dla silnika.
- Danek
- Forum Audi 80
- Imię: Damian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.2 KK
- Kontakt:
http://www.rybacki.com.pl/ Jak nie znajdziesz na stronie to nasmaruj do nich e-maila i na pewno Ci dobiorą odpowiedni.
dzięki serdecznie za pomoc
wyminiłem mikser zakupiony na rybacko.pl
Po zamontowaniu widac róznice , mam tylko problem z wolnymi obrotami , mianowicie:
jesli auto stoi to wolne obroty sa stabilne problem jest jesli jade np: 100km/h i wrzucam na "luz: wtedy oborty i spadaja nawet do 400obr
Od filtra powietrza zamontowałem rure , która powodje niby ze te powietrze nie zdmuchuje tego gazu ale nie pomogło
CO może być przyczyna takie problemu
wyminiłem mikser zakupiony na rybacko.pl
Po zamontowaniu widac róznice , mam tylko problem z wolnymi obrotami , mianowicie:
jesli auto stoi to wolne obroty sa stabilne problem jest jesli jade np: 100km/h i wrzucam na "luz: wtedy oborty i spadaja nawet do 400obr
Od filtra powietrza zamontowałem rure , która powodje niby ze te powietrze nie zdmuchuje tego gazu ale nie pomogło
CO może być przyczyna takie problemu
witam koledzy potrzebowal bym nazwe lub kod tego miksera do gaznika keinhel 2 silnik 1.8 RU (55kw) 75 koni poniewaz kilka dni temu zalozylem gaz i mam zle dobrany mikser i w dodatku pekniety a mechanik niebardzo wie jaki mikser ma isc a ten co mi zamontowal to dalgo w obudowe filtra powietrza,prosil bym was o nazwe miksera wymiar tego otworu na gorze co jest w mikserze jaki powinien byc w moim gazniku bede wdzieczny za fotke jak wyglada ten mikser z gory dzieki