Witam mam problem w mojej audi ma przejechane 70tys i jak wciskam sprzeglo i puszczam w momencie powrotu to slychac metaliczny dzwiek,pukniecie metal o metal ale tylko jak puszczam sprzeglo tak jak by przy powrocie jak pedal sprzegla wraca.Ten dzwiek slychac tak jak by przy skrzyni.Mowie o sytuacji jak stoje na postoju bez wrzycania biegow biegi wchodza dobrze troszke wsteczny tak jak by nie zawsze idealnie wchodzi. Nie wiem co to moze byc czy klania mi sie wymiana sprzegla przy przebiegu 70 chyba malo prawdopodobne ale dla pewnosci prosze was o pomoc
Pamiętaj proszę o poprawnym nazywaniu tematów.
[80 B4 ABT] pukanie w sprzegle
[80 B4 ABT] pukanie w sprzegle
Ostatnio zmieniony 14 maja 2009, 12:36 przez Ka1230, łącznie zmieniany 1 raz.
- luk_OP_Q89
- Forum Audi 80
Niewiele napisałeś,czy sprzęgło czasem ślizga,śmierdzi,szarpie autem jak wrzucasz bieg stojąc?Jeśli w trakcie jazdy nic się nie dzieje,a słychać ten dzwięk niezbyt głośno tylko na postoju i z otwartym oknem to żaden dramat.Jeżeli jednak dzwięk jest dosyć wyrazny sugerował bym docisk.Napisz jak chodzi sprzgło(ciężko,lekko,"apie wysoko czy nisko?).
Rozumiem że 70 tyś km na tym sprzęgle...
Rozumiem że 70 tyś km na tym sprzęgle...
no to jest orginalne sprzeglo od nowosci moja furka ma tylko 70tys orginalnego przebiegu wiec chyba bylo by cos nie tak jak by cale sprzeglo szlak trafil auto sprzeglo bieze normalnie ani wysoko ani nisko wszystko jest ok z nim tylko troche wsteczny czasami nie chce wejsc za 1 razem a poza tym wszystko i te pukanie na postoju jak wciskam sprzeglo a chodzi delikatnie jak nowe zero oporu przy naciskaniu.Stukniecie slychac dopiero jak cofam sprzeglo i ono wraca na swoje miejsce do dopiero przy samym koncu powrotu jest suk do cichych to nie nalezy ale znowu nie wali zeby draznilo w ucho
- luk_OP_Q89
- Forum Audi 80