Witam,
Na dany moment nie mam zadnego wzmacniacza, lecz mam zestaw odseperowany glosnikow z przodu, czyli dwa midbasy w drzwiach i tweetery.
Czy jest jakis sens zeby wykorzystać cztery wyjscia z radia kenwood, czyli podlaczyc oddzielnie midbasy i tweetery. W dany moment podlaczony jest na jeden kanal midbas i tweeter. (Oczywiscie rozwiazanie dopoki nie kupie nowego wzmaka, ale troche sie nudze wiec moglbys sie pobawic w caraudio
Glosniki - podlaczenie
Glosniki - podlaczenie
Ostatnio zmieniony 29 gru 2011, 12:13 przez ramzes13, łącznie zmieniany 5 razy.
- Krycha
- Forum Audi 80
- Imię: Krystian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
Cudów nie będzie, ale możesz rozdzielić sygnał i jako przednie wyjścia z radia daj tweetery, zaś na tył wrzuć woofery z drzwi. Jak nie masz zwrotnic to chociaż daj kondensator na kablu do tweetera - odetnie niskie i średnie tony. Podłączając tak bynajmniej mógł sobie sterować przód/tył, czyli tweeter/woofer.
200 mikro czy to aby nie za dużo ja proponuje 4,7 lub 3,3 to takie standardowe są.
Standardowe? Z reguły to kondensator oblicza się pod konkretny głośnik ale pi razy oko 2mF powinien odciąć w granicach 800Hz.
Czeski błąd.... :oops:
Standardowe? Z reguły to kondensator oblicza się pod konkretny głośnik ale pi razy oko 2mF powinien odciąć w granicach 800Hz.
Czeski błąd.... :oops:
Ostatnio zmieniony 16 maja 2009, 19:49 przez marasss2, łącznie zmieniany 2 razy.
Rozdzielic to dam rade, a dokladniej da rade moj brat.
Zwrotnice to jakies evr a z przodu midy to phonocary i tweetery boshman, ale jak mowilem to tymczasowe rozwiozanie, bo w predkim czasie mam zamiar zakupic b4, a juz tam bede pakowal cos lepszego
[ Dodano: 2009-05-29, 10:38 ]
w okazyjnej cenie zakupilem wzmacniacz RTO SX-7002 4*75W rms.
jakie so wasze opinie o tym wzmacniaczu?
[ Dodano: 2009-05-29, 14:33 ]
mam zamiar podpioc pod jego jakis niedrogi sub i komponenty helix dark blue db62
Zwrotnice to jakies evr a z przodu midy to phonocary i tweetery boshman, ale jak mowilem to tymczasowe rozwiozanie, bo w predkim czasie mam zamiar zakupic b4, a juz tam bede pakowal cos lepszego
[ Dodano: 2009-05-29, 10:38 ]
w okazyjnej cenie zakupilem wzmacniacz RTO SX-7002 4*75W rms.
jakie so wasze opinie o tym wzmacniaczu?
[ Dodano: 2009-05-29, 14:33 ]
mam zamiar podpioc pod jego jakis niedrogi sub i komponenty helix dark blue db62