[b3 pm] brak regulacji kierunku nawiewu
- Łukaszek KSZO
- Forum Audi 80
[b3 pm] brak regulacji kierunku nawiewu
Witam. Mam problem z nawiewem . Gdy pokrętło nastawione jest na szybe czy na nogi dmucha mi ze wszytskiego a gdy chce przełazyc na nawiew w desce( ten na twarz ) pokretło stawia wielki opor wiec nie probuje go przekrecac. Ostatnio rozebralem cala konsole srodkowa i slychac ze niby klapka kierujaca na szybe i nogi cos sie tam rusza a probujac pociagnac linke od nawiewu "czolowego" nic sie nie dzieje nie da sie jej w ogóle ruszyc. Co mam zrobic? Slyszalem ze moze byc to pokrzywienie ów linek. Czy wymiana cos da i jak to zrobic? nie potrafie sie dostac do miejsca tych kontrolerów kierunku podmuchu.
prawdopodobnie linka sterująca się blokuje lub jest spadnięta. Ewentualnie kierownica powietrza (wewnątrz obudowy nagrzewnicy pod deską rozdzielczą) się blokuje i stąd ten opór na pokrętle.
Na początek to moze zdejmij pokrętła nawiewów, zdemontuj maskownicę panelu nawiewó i zdemontuj ten panel i zajrzyj tam czy linki są zapięte, czy są całe oraz czy nie są zagiete.
Do tej operacji przyda się zdemontowane radio.
jeśli tam linki bedą całe będzie trzeba się trochę wygymnastykować rekami zeby namacać konce linek przy obudowie nagrzewnicy.
Na początek to moze zdejmij pokrętła nawiewów, zdemontuj maskownicę panelu nawiewó i zdemontuj ten panel i zajrzyj tam czy linki są zapięte, czy są całe oraz czy nie są zagiete.
Do tej operacji przyda się zdemontowane radio.
jeśli tam linki bedą całe będzie trzeba się trochę wygymnastykować rekami zeby namacać konce linek przy obudowie nagrzewnicy.