[B4 1Z] Centralny zamek
[B4 1Z] Centralny zamek
Witam.
Mam problem z centralnym zamkiem, mianowicie gdy przekręcę kluczykiem (nie posiadam otwierania z pilota ani alarmu) to otwierają mi się tylko jedne drzwi (bez bagażnika, muszę go otwierać osobno , kierowcy lub pasażera, a gdy zamykam to zamykają się wszystkie łącznie z bagażnikiem. Ma ktoś jakiś pomysł jak to naprawić?
Na przyszłość stosuj proszę prawidłowe tagi.
Mam problem z centralnym zamkiem, mianowicie gdy przekręcę kluczykiem (nie posiadam otwierania z pilota ani alarmu) to otwierają mi się tylko jedne drzwi (bez bagażnika, muszę go otwierać osobno , kierowcy lub pasażera, a gdy zamykam to zamykają się wszystkie łącznie z bagażnikiem. Ma ktoś jakiś pomysł jak to naprawić?
Na przyszłość stosuj proszę prawidłowe tagi.
Ostatnio zmieniony 16 maja 2009, 17:02 przez liven1990, łącznie zmieniany 1 raz.
Tam dochodzi jeden wężyk, więc jakby był załamany to by też nie zamykał. Problem jest natury elektrycznej. Uszkodzony przewód lub włącznik w siłowniku.kubik pisze:Jak powszechnie wiadomo ori centralny jest pneumatyczny, w twoim przypadku może nie być ciśnienia na przewodzie otwierania zamka bagażnika.
- hackthemilk
- Forum Audi 80
a jeśli raz zamyka (całe auto) a raz nie? to od czego to zależy?
Proszę nie używać wielu znaków interpunkcyjnych pisanych po sobie, gdyż jest to sprzeczne z regulaminem.
Proszę nie używać wielu znaków interpunkcyjnych pisanych po sobie, gdyż jest to sprzeczne z regulaminem.
Ostatnio zmieniony 16 maja 2009, 17:07 przez hackthemilk, łącznie zmieniany 1 raz.
- hackthemilk
- Forum Audi 80
Rozbierzesz tapicerkę drzwi i na dole po lewej zobaczysz.Odepnij wtyczkę i zobacz w jakim stanie są kontakty,jeśli czyste to dalej na czerwono-czarnym ma być plus 12,na brązowym masa,trzeci przewód to sterowanie(pewnie będzie niebiesko-zielony).Jeśli dochodzi plus i masa to podaj na sterowanie raz plus -powinien zamek zadziałać,potem masę i odwrotna sytuacja ma być.Te impulsy trzeba podać i trzymać gdyż tak właśnie działa ten zamek-z krańcówki zamka idzie cały czas albo masa albo plus do pompki do sterowania.Jeśli to zadziała to następnie trzeba sprawdzić krańcówkę.Te impulsy z krańcówki można sprawdzić też na pompie na przewodzie sterującym bez rozbierania drzwi.hackthemilk pisze:gdzie on sie znajduje
- daniel_b11
- Forum Audi 80
Jeżeli chodzi o sam bagażnik to wszystko zależy od położenia wkładki zamka. Po przekręceniu wkładki dwa razy bagażnik zostaje zamknięty po otwarciu drzwi centralnym zamkiem. Natomiast po pozostawieniu zamka bagażnika w pozycji środkowej zamek jest otwierany przez zamek centralny. Pozostaje jeszcze kwestia samych drzwi <osohozi>.