[80 1,8 DZ] huczy przy skrecaniu w prawo
[80 1,8 DZ] huczy przy skrecaniu w prawo
witam przy większej prędkości (ok 50km/h) coś huczy ale tylko przy skręcie w prawo. patrzałem nic tam nie haczy i wszystko wygląda oki co to możne być?
sprawdz , czy masz dokrecone kola ... mialem podobyn przypadek i ... skompromitowalem sie jedynie przed kolegami mechanikami , kiedy na podnosniku oakzalo sie , ze kolo zapomnialem dokrecic po wym.klockow...
jezlei nie to , wowczas przylacze sie do opinii kolegi - lozysko , ale czy prawego , czy lewego kola - tego , w ktorym slychac te odglosy a do zmiany lozyska wystarczy mala , warsztatowa prasa - one maja nacisk zedu 600-800 kg , wiec powinno wystarczyc przy umiejetnym operowaniu
Powodzenia !
jezlei nie to , wowczas przylacze sie do opinii kolegi - lozysko , ale czy prawego , czy lewego kola - tego , w ktorym slychac te odglosy a do zmiany lozyska wystarczy mala , warsztatowa prasa - one maja nacisk zedu 600-800 kg , wiec powinno wystarczyc przy umiejetnym operowaniu
Powodzenia !
- luk_OP_Q89
- Forum Audi 80
Wszystko wskazuje na łożysko,pojezdzij poodkręcaj szyby w czasie jazdy(raz lewe raz prawe)posłuchaj z której strony huczy i wymiana(możesz też wziąść na podnośnik chwycić za koło i sprawdzić czy jest luz na łożysku lub opory w obracaniu),jak masz auto na podnośniku to dobry moment na kontrole zawieszenia .SKF jest dobry ale RUVILLE też jest równie dobre a korzystniejsze cenowo.Sam na takich jeżdże <ok>
[B4 1Z] Skrzypi przy skrecaniu
Witam mam taki problem gdy stoje na właczonym silniku i krece w miejscu kierownica to cos mi skrzypi po lewej stronie i czuc to skrzypienie na kierownicy.Auto nie ma luzów na kierownicy wspomaganie działa idealnie.Prosze o pomoc