Witam
Mam ostatnio taki problem, w sumie nie jest to uciazliwe. Bo zdarzylo sie 2 razy jak narazie. Podczas dluzszej jazdy na LPG predkoscia 150-170km/h. Podczas pruby redukcji biegu w celu zjazdu z drogi ekspresowej samochod mi zgasl, wcisnalem sprzeglo zapalilem bez problemow. Normalnie mi nie gasnie w ogule zdarzylo mi sie to tylko 2 razy jak narazie i za kazdym razem po dluzszej jezdzie z taka mniej wiecej predkoscia. Kable i swiece mam wymienione. Instalacja BRC nowa, zrobione na niej mam ok 2000km.
[ABC LPG] Gasnie po wrzuceniu na luz
- elektronic
- Forum Audi 80
- Imię: Wiesław
Podepnę sie do postu jeśli można
Mam podobny problem ale mi gaśnie w niskim zakresie obrotów przy przełączaniu z 1 na 2 lub przy zatrzymywaniu się lub/i redukcji z 3 na 2 (wiadomo nie ma wysokich obr wtedy i za dużo spadnie i zgaśnie). Co to może być? Nie zawsze to się dzieje - czasem się wybroni ze zgaśnięcia, czasem "pomogę" :lol:
Mam podobny problem ale mi gaśnie w niskim zakresie obrotów przy przełączaniu z 1 na 2 lub przy zatrzymywaniu się lub/i redukcji z 3 na 2 (wiadomo nie ma wysokich obr wtedy i za dużo spadnie i zgaśnie). Co to może być? Nie zawsze to się dzieje - czasem się wybroni ze zgaśnięcia, czasem "pomogę" :lol:
- Danek
- Forum Audi 80
- Imię: Damian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.2 KK
- Kontakt:
flgmnft, Najprawdopodobniej potrzebna jest regulacja ale proponowałbym wziąć gaziarza do autka i jazda z lapkiem na kolanach bo pachnie mi to źle ustawioną mapą.
elektronic, nie rób bałaganu! To wątek o innym silniku. Poza tym tu jest mowa o sekwencji, a Ty prawdopodobnie masz II generację. Szukajka się kłania!
elektronic, nie rób bałaganu! To wątek o innym silniku. Poza tym tu jest mowa o sekwencji, a Ty prawdopodobnie masz II generację. Szukajka się kłania!
- elektronic
- Forum Audi 80
- Imię: Wiesław