Nie wiem, czy mój temat coś wniesie, ale muszę szanownych kolegów przestrzec przed tanimi klockami. Z takimi jakimiś no-name kupiłem Audiczke. i tak:
1. Felgi zawsze brudne, no po prostu masakra.
2. Po dłuższej trasie, z ostrzejszymi hamowaniami odpadła mi cała okładzina z klocka jednego. Dobrze ze wypadła a nie zablokowała koło... Chyba nie muszę pisać co stalowa płytka zrobiła mi z tarczą jak musiałem dojechać do domu ;/
3. Założyłem FERODO PREMIUM - 300 km - felgi czyściutkie, cisza spokój, pewność hamowania.
[ALL] Przestroga przed tanimi klockami.
- kolodzieju
- Forum Audi 80
- tomaszroj1
- Forum Audi 80
Witam
Koledzy powyżej mają rację co do stosowania w naszych audiczkach najtańszych zamienników. Kilka razy się nabrałem, wiadomo Polak mądry po szkodzie a może lepiej po wywaleniu kilka razy kasy w bloto.
Ostatnim razem bylem tak wściekły na piski o brudne felgi i dotego bijace tarcze ze wymienilem wszystko ze wzgledu na wiekszy przyplyw gotowki nie zalowalem i zakupilem do mojego avanta zestaw tarcz Zimmermann Sport Prz/ty plus klocki saxid i teraz mam heble jak w nowej A4 :mrgreen:
Koledzy powyżej mają rację co do stosowania w naszych audiczkach najtańszych zamienników. Kilka razy się nabrałem, wiadomo Polak mądry po szkodzie a może lepiej po wywaleniu kilka razy kasy w bloto.
Ostatnim razem bylem tak wściekły na piski o brudne felgi i dotego bijace tarcze ze wymienilem wszystko ze wzgledu na wiekszy przyplyw gotowki nie zalowalem i zakupilem do mojego avanta zestaw tarcz Zimmermann Sport Prz/ty plus klocki saxid i teraz mam heble jak w nowej A4 :mrgreen:
siemka ja tez kiedys bylem osczedny przy wymianie hamulców i zle sie to skonczylo na tyłku bmw ale cóz wlasna glupota. teraz mam mysle ze super hamuce to tarcze przód i tył zimmerman a to tego sportowe klocki ferodo całośc okolo 1400zł ale naprawde warto. hamuje w miejscu. pozdro dbajcie o hamulce
Kolego, zwracaj proszę uwagę na pisownię i dowiedz się jak się pisze wyraz "hamulce".
Kolego, zwracaj proszę uwagę na pisownię i dowiedz się jak się pisze wyraz "hamulce".
Ostatnio zmieniony 27 maja 2009, 10:22 przez dadek1985, łącznie zmieniany 2 razy.
dadek1985 pisze:siemka ja tez kiedys blem sczedny przy wymianie chamulców i i zle sie to skonczylo na tyłku bmw ale cóz wlasna glupota. teraz mam mysle ze super chamuce to tarcze przód i tył zimmerman a to tego sportowe klocki ferodo całośc okolo 1400zł ale naprawde warto. chamuje w miejscu. pozdro dbajcie ochamulce
Nie jestem moderatorem ale dbaj kolego o pisownie
A co do tematu ja niestety zakupiłem jakieś tańsze klocki firma jakaś SAYKO (czy jak one sie nazywały) i niestety również mam problem z brudnymi alusami no i hamulce nie są takie jak bym chciał.Ja nie mam aż takiego motoru aby pakować Zimmerman-y ale czekam teraz na tarcze bo mam zamówione TRW i klocki też juz mam TRW Jak tylko będę miał tarcze od razu wymieniam.
- goldi j51
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan
- Kontakt:
Ale to jest chyba wiadomo że tanie mięso to psy jedzą .Ja się raz przekonałem że na takich rzeczach jak układ hamulcowy nie warto oszczędzać wracając 80 tką z nad Soliny w Bieszczadach bardzo stromy zjazd i hamulce zaczęły odmawiać posłuszeństwa czyli śmierdzieć i pedał zrobił się twardy zjechałem praktycznie hamując biegami zaraz po powrocie do wrocka poszły klocki i tarcze do śmietnika i zastały założone Brembo tarcze + klocki Ferodo i już z dwa latka i jest dobrze