[80B4 ABT]Gdzie kupić potencjometr przepustnicy
[80B4 ABT]Gdzie kupić potencjometr przepustnicy
Witam! Mam problem z zakupem potencjometru przepustnicy do mojego autka B4 2.0 ABT - monowtrysk. Proszę o pomoc :cry:
Ostatnio zmieniony 17 maja 2009, 19:51 przez mironch79, łącznie zmieniany 1 raz.
- Kokolino
- Forum Audi 80
- Imię: Radomir
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Kolego do Twojego ABT nie kupisz samego potencjometru. Jak kiedyś mając problemy z obrotami w swoim ABT podejrzewałem że może włąsnie szaleć potencjometr to chciałem kupić niestety dowiedziałem się, że występuje niestety z przepustnicą no chyba że jakiś z rozbiórki.
Pamiętaj proszę o poprawnym nazywaniu tematów.
Pamiętaj proszę o poprawnym nazywaniu tematów.
mozna kupic sam potencjometr.kokolino1 pisze:że występuje niestety z przepustnicą no chyba że jakiś z rozbiórki.
np tu http://moto.allegro.pl/item638041378_po ... t_tps.html
Ogólnie mozna to wymienić na nowe. ale trudno się to ustawia. i mało osób wie jak to zrobić.
Z rozbiórki to lepiej pakować całą nową uzywaną przepustnicę. tylko pamietać nalezy o zastosowaniu takiej samej przepustnicy (numer wybity na mosiężnej blaszcze od przepustnicy np 508b i taką samą nalezy zastosować jaką się posiada obecnie. numer jest wybity na przepustnicy od dołu czyli od jeża kolektora ssącego.
posiadam 100% sprawny ABT jeszcze zamontowany w samochodzie po wypadku, wiecej info udziele na mejla
grzegorz_janik@o2.pl
grzegorz_janik@o2.pl
- Kokolino
- Forum Audi 80
- Imię: Radomir
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
A to mnie oszukali :evil: Szukałem do audi chyba z miesiąc nawet w ASO powiedzieli że nie występuje. W końcu załatwiłem od Fiata Uno i działa do dziś.widmo pisze:kokolino1 napisał/a:
że występuje niestety z przepustnicą no chyba że jakiś z rozbiórki.
mozna kupic sam potencjometr.
np tu http://moto.allegro.pl/it...t_seat_tps.html