[B3 1.8S PM] Czy warto zakładać LPG jak silnik to zniesie
- HeavenQueen
- Forum Audi 80
Osobiście korzystam z dobrodziejstw LPG od 5 lat. Od roku w Audi a wcześniej zajeździłem Tico. Nie silnik, a skrzynia zdechła.
W obu przypadkach jestem bardzo zadowolony z gazu, lubię jeździć dużo i szybko. Mój ABK łyka 11 - 12 litrów LPG, a często jeżdzę 'szybciej'
Polecam bardzo, za kasę zaszczędzoną na paliwie można kupić drugie auto.
W obu przypadkach jestem bardzo zadowolony z gazu, lubię jeździć dużo i szybko. Mój ABK łyka 11 - 12 litrów LPG, a często jeżdzę 'szybciej'
Polecam bardzo, za kasę zaszczędzoną na paliwie można kupić drugie auto.
- robertas1.8
- Forum Audi 80
Ja również zgadzam sie z przedmówcami, mam LPG w moim pm już od ponad 2 lat i naprawde nie ma co narzekać. A kolega pisząc że jeździ oszczędnie to nawet do 8l/100 może zejść. Mnie sie udawało Ale w autku nie było wtedy alu i wspomagania. Ja też jezdze oszczędnie i spalanie u mnie na 16 calowych felgach i oponie 205/55 waha sie od 9 do 10,5 l. W zależnośći od stylu jazdy i jakości gazu. Tak wiec z mojego doswiadczenia moge Ci powiedzieć że PM i LPG sie lubią
- robertas1.8
- Forum Audi 80
- tajson0909
- Forum Audi 80
witam cie ja mam taki sam silnik jak ty i ponad 3 lata smiga na gazie ja dopiero od roku uzytkuje to autko zrobiłem ok16000 km i nawet sie nie zajakneła moja audika nie czeba rególowac ani nic szukac wymieniłem tylko olej na orlenowski syminsentyk gas i pracuje tak cichutko i rowno ze muche słychac jak do autka wleci
PM to najlepsze serducho do gazu 8-) bezproblemowa jazda 8-)
PM to najlepsze serducho do gazu 8-) bezproblemowa jazda 8-)
Ostatnio zmieniony 19 maja 2009, 19:52 przez tajson0909, łącznie zmieniany 1 raz.
- tajson0909
- Forum Audi 80
- HeavenQueen
- Forum Audi 80
Jeśli butla - ta używana - ma aktualną homologację UDT to czemu by nie. Ważne jest żeby miała dobre papiery, bo one są sprawdzane przy każdym przeglądzie samochodu (sprawdzają numery butli) oraz przy wbijaniu instalacji do dowodu w starostwie (homologacja na butle, homologacja na instalację, faktura za instalację).
W przepisach wyraźnie pisze że nie wolno monotwać używanych częsci instalacji LPG w samochodach, przynajmniej jeszcze pół roku temu tak było.
Pozdro!
W przepisach wyraźnie pisze że nie wolno monotwać używanych częsci instalacji LPG w samochodach, przynajmniej jeszcze pół roku temu tak było.
Pozdro!
Byłem w firmie (najlepszej w mieście) która zakłada LPG to mówili że jest możliwość założenia używanej butli. Butla jest sprawdzana itd.... jedynie co jest to to że ma homologację na 5 lat a nie na 10
[ Dodano: 2009-05-21, 13:01 ]
[ Dodano: 2009-05-21, 13:01 ]
no nie wiem jak tu mam za 500 a z nową butlą ok 1300 złtajson0909 pisze:300 zł cie nie zbawi
- HeavenQueen
- Forum Audi 80
Jest coś takiego jedziesz do firmy ze swoją butlą oni ci ją sprawdzają czy w środku nie jest pordzewiała jak nie to zmieniają wszystkie zawory uszczelki itd... no i jak wszystko jest w porządku po sprawdzeniu to do 5 lat max podbiją a jak już się nie nadaję no to trzeba kupić nową co do tych 500zł mój tato był i orientował się w tej sprawie w firmie która się tym zajmuje no i jest najlepsza u nas w TL jest taka opcją dają nową instalację ale używaną butlę z homologacją na 5 lat ale to do mojego autka gaz I lub II generacji bo wiadomo sekwencja droższa jak masz już pełny wtrysk <ok>