witam
obecnie siedzi silnik ahh jednak jest już na wylocie.
wstawiana będzie skrzynia DQT 6-biegowa, nie mam niestety wybieraka biegów do tej skrzyni
pytanie czy jak zaopatrzę się np w coś takiego http://moto.allegro.pl/item635963881_le ... 97_04.html
to podejdzie bez problemu?
i jak wygląda sprawa łap skrzyni bo pewnie będą do wymiany
ps. pewnie było to już kilka razy na forum niestety nie udało mi się nic znaleźć ew nakierowanie właściwej drogi też będzie mile widziane
[b4 coupe quattro] Zmiana skrzyni biegów z 5- na 6-biegową
[b4 coupe quattro] Zmiana skrzyni biegów z 5- na 6-biegową
Ostatnio zmieniony 16 maja 2009, 12:59 przez trochim, łącznie zmieniany 1 raz.
-
OnlineLeo
- Forum Audi 80
- Imię: Adam
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2,2 3B
- Kontakt:
nie wiem dokładnie jak jest w V6 , jak ja zmieniałem skrzynię na 6bieg w S2jce to oprócz wybieraków trzeba było skrócić wał napędowy. Mocowania pasowały, no i zależy jeszcze jakie masz koło zamachowe, dwumas czy nie, ale jeśli w obu skrzyniach stosowany był dwumas to wtedy żaden problem. Ja miałem zmieniane z dwumasu na jednomas, dlatego u mnie jeszcze sprzęgło było do wymiany.
- siwusek216
- Forum Audi 80
wał skrócony następny etap to dopasowanie półosiek i od czego łapy skrzyni biegów?
technologia cięcia wału. wszystko było robione na tokarce przecięcie wału odcięcie zbędnego kawałka dotoczenie tulejki wew na ciasno, spasowanie, przyłapanie spawem
po każdym etapie wał był rozkręcany i sprawdzane bicie niestety/stety na tzw oko
panowie to w jakie te łapy i półośki mam się zaopatrzyć
technologia cięcia wału. wszystko było robione na tokarce przecięcie wału odcięcie zbędnego kawałka dotoczenie tulejki wew na ciasno, spasowanie, przyłapanie spawem
po każdym etapie wał był rozkręcany i sprawdzane bicie niestety/stety na tzw oko
panowie to w jakie te łapy i półośki mam się zaopatrzyć