Zakupiłem świece NGK V-LINE No 4 BP 6 E polecane przez sprzedawcę. Czy do ABT z LPG będą takie dobre.
Wiem, że oryginalnie winny być NGK BUR6ET.
Jaką szczelinę na nich ustawić? Czy szczelinę ustawia się przez przygięcie elektrody?
[2.0 ABT LPG] Jakie świece?
- michal197609
- Forum Audi 80
wg katalogu NGK jest wzmianka że te swiece są aprobowane przez Audi, jednak do silnika ABT nie są wyszczególnione jako ewentualny zamiennik BUR6ETmichal197609 pisze:No 4 BP 6 E
Czy będą dobre do gazu ciężko powiedzieć. zależy od wielu czynników
kondycja silnika, ustawienie zapłonu, kondycja układu WN (kopułka, palec, kable), rodzaj instalacji gazowej i jej ustawienie.
Oryginalnie winny być BUR6ET tak jak napisałeś i te właśnie bardzo dobrze znoszą LPG
Normalnie dla PB powinno być 0.8mm dla LPG myślę ze 0.9 - 1.0michal197609 pisze:Jaką szczelinę na nich ustawić? Czy szczelinę ustawia się przez przygięcie elektrody?
Szczelinę ustawia się tylko w świecach jednoelektrodowych. Tak jak napisałeś przez przygięcie lub rozgięcie elektrody i kontrola szczeliny za pomocą szczelinomierza.
- Danek
- Forum Audi 80
- Imię: Damian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.2 KK
- Kontakt:
Kamil, bez urazy, jeśli już, to szczelinę się zmniejsza, a nie zwiększa czego oczywiście nie polecam bo nie ma takiej potrzeby.widmo pisze:Normalnie dla PB powinno być 0.8mm dla LPG myślę ze 0.9 - 1.0
Jeśli coś jest nie teges z układem WN to należy go doprowadzić do porządku, a nie kombinować z elektrodami świecy.
michal197609, Nie kombinuj tylko oddaj facetowi te świeczki i kup zalecane przez fabrykę, a więc BUR6ET.
Znowu mój bład, myslałem dobrze tylko źle napisałem, tak to jest pisać po nocach z oczami na zapałkach.Danek pisze:widmo napisał/a:
Normalnie dla PB powinno być 0.8mm dla LPG myślę ze 0.9 - 1.0
Kamil, bez urazy, jeśli już, to szczelinę się zmniejsza, a nie zwiększa czego oczywiście nie polecam bo nie ma takiej potrzeby.
Źle napisałem bo piszą to przeglądałem papierowy katalog NGK a tam są małe literki ....
Przepraszam za bład. :oops:
- michal197609
- Forum Audi 80
- michal197609
- Forum Audi 80