Witam
Potrzebuję sterownik zapłonu i paliwa do audi b3 numery 811907397C , 5DA00541700
audi kupiłem niedawno jako składak 1994 okazało się ,że karoseria jest z 1987 roku a reszta wyrzeźbiona .Straciłem iskrę i nie mogąc dojść samemu oddałem do elektryka który stwierdził
pourywane styki w sterowniku zapłonu i stwierdził że może być problem z dostaniem tej części
a on nie ma czasu i żebym sam szukał .Miał rację ,mieszkam w okolicach Radzymina ,byłem na szrotach ,szukałem w internecie i nie mogę dostać .Wobec tego mam pytanka : czy ktoś wie gdzie można dostać ten sterownik,a może ma na zbyciu,ewentualnie czy ktoś może próbował naprawiać te styki,załączam zdjęcia Pozdrawiam Mariusz
[ Dodano: 2009-05-25, 11:59 ]
http://images36.fotosik.pl/100/1065637f5fe2253fmed.jpg Tak wygląda ten sterownik
Kolego zapoznaj sie proszę z regulaminem i nazywaj poprawnie tematy.
[audi b3 1.8]Sterownik zapłonu
[audi b3 1.8]Sterownik zapłonu
Ostatnio zmieniony 25 maja 2009, 12:21 przez MARTAX-R, łącznie zmieniany 1 raz.
- krzysiek11
- Forum Audi 80
to jest sterownik czujnika spalania stukowego.MARTAX-R pisze:Potrzebuję sterownik zapłonu i paliwa do audi b3 numery 811907397C , 5DA00541700
Niestety fabrycznie nowej części nie kupisz bo została wycofana 1.04.2000 bez części zastepczej. Pozostaje jedynie szukać na szrotach lub dać ogłoszenie ze chcesz takie coś kupić.
Po zdjęciach widzę że dostała sie tam woda (zaśniedziałe styki) wiec jeśli woda uszkodziła tylko styki jes szansa na naprawę. natomist jeśli wlała sie do środka, mogła zrobić znacznie wieksze spustoszenie.
np tutaj masz taki sterownik LINK
Ja na Twoim miejscu bym to naprawił, ewentualnie przy odrobinie cierpilowsci zrobił nową kostkę tzn ją przerobił na inny typ.MARTAX-R pisze:w środku wygląda dobrze tyle że wlutowanie tego to robota dla zegarmistrza
lub jeśli w srodku jest ok i jest do czego lutować to wlutować nowe piny i bedzie hulać.