[B4] Podłączenie spryskiwacza reflektorów
- Krycha
- Forum Audi 80
- Imię: Krystian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
[B4] Podłączenie spryskiwacza reflektorów
Witam, w końcu dorwałem auto z ori instalacją spryskiwacza reflektorów i teraz mam pewien problem. Otóż do tejże pompki idzie osobna wiązka grubymi kablami. Z tego co słyszałem ona wchodzi pod jakiś przekaźnik. Ale co gdzie i jak to nie wiem, a chciałbym się dowiedzieć jak to jest podłączone i jaki przekaźnik za to odpowiada. Jeśli ma ktoś jakiekolwiek informacje to byłbym wdzięczny.
https://audi80.pl/coupe-spryskiwacze ... t27130.htm
może to ale pewnie już to czytałeś
cytuję
) Przekaźnik (ori) wkładasz w gniazdo nr 4 skrzynki bezpieczników.
2) Przewód plusowy zasilania (silniczka spryskiwaczy reflektorów) podłączasz do zielonej wtyki (skrzynka bezpieczników od środka) pin nr 1 (tak aby po podłączeniu wtyki do gniazda konektor zasilania silniczka był zasilany z pinu P)
3) Masę silniczka możesz podłączyć do punktu masowego na lewym nadkolu lub do masy karoserii.
4) Przewody zasilające silniczek powinny być dość grube 2,5 mm
Spryski działają po pociągnięciu manetki spryskiwacza szyby, powodzenia.
może to ale pewnie już to czytałeś
cytuję
) Przekaźnik (ori) wkładasz w gniazdo nr 4 skrzynki bezpieczników.
2) Przewód plusowy zasilania (silniczka spryskiwaczy reflektorów) podłączasz do zielonej wtyki (skrzynka bezpieczników od środka) pin nr 1 (tak aby po podłączeniu wtyki do gniazda konektor zasilania silniczka był zasilany z pinu P)
3) Masę silniczka możesz podłączyć do punktu masowego na lewym nadkolu lub do masy karoserii.
4) Przewody zasilające silniczek powinny być dość grube 2,5 mm
Spryski działają po pociągnięciu manetki spryskiwacza szyby, powodzenia.