[B3 2.0 16V] jak inaczej sterować silnikiem i wtryskami?
-
- Forum Audi 80
[B3 2.0 16V] jak inaczej sterować silnikiem i wtryskami?
Witam. Z góry przepraszam za temat ale nie wiedziałem jak to nazwać. Chodzi mi dokładnie o to ze na forum był kolega który do swojej audiki zainstalował okablowanie silnika z VW Corrado i w ten sposób pozbył sie mechanicznego wtrysku. Chciałbym się dowiedzieć czy można jeszcze za pomocą innej wiązki przewodów i komputera z innego auta sterować silnikiem-2.0 16V Przepraszam za bałagan w tym co pisze
-
- Forum Audi 80
- siwusek216
- Forum Audi 80
Widziałem takie rezanko właśnie na silniku ACE i to grube rezanko bo silnik jest zakuty, odprężony, turbo od Supry(narazie na 1bar docelowo na 2bar ma śmigać :evil: ) układ zasilania zaadaptowany z Golfa Mk3 2.0 16v włącznie z kolektorem ssącym i okablowaniem, listwa wtryskowa samoróbka i to podobno największy problem. Całość wciśnięta i wystrojona w Golfie Mk2. Po rozmowie z kolesiem na temat właśnie wymiany wtrysku stwierdził ze do wolnossącego silnika wystarcza graty z Mk3 2.0 8v z kilkoma przeróbkami i dorobienie listwy całość można wystroić na kompie golfa. Wrażenia z oglądania takiego wynalazku niezapomniane strasznie to zapier....
-
- Forum Audi 80