[All] Ile palą nasze autka ?
-
- Audi 80 Klub
- Kontakt:
Witam, może i ja również się podzielę: Moje ABK 2,0l 115 kucy w automacie!! w miescie pali 11,5 - 12, w trasie przy 90-120 ok 9 litrów a w jeździe mieszanej tak srednio koło 10. Natomiast mojego ojca 2,3l NG 136 koni na gazie w miescie pali od 14-17 litrów, zależy od jazdy, a na trasie ok 11-12l gazu. pzodrawiam
Moja NG pali średnio przy mieszanej jeździe (miasto-poza miastem) około 12-13l.
Trasa około 11,5-12l jadąc 140-150km/h.
I raz udało mi się zejść do (nie wiem czy ktoś mi uwierzy) 5,6l na trasie jadąc w nocy równo z ciężarowym 90km/h. Mało hamując i wyprzedzając tylko 2 "TIRy. Kilka razy liczyłem z niedowierzaniem :shock: I już nigdy tego nie powtórzyłem.
Wszystkie wyniki są na lpg. Benzyna tylko do odpalania.
I raz udało mi się zejść do (nie wiem czy ktoś mi uwierzy) 5,6l na trasie jadąc w nocy równo z ciężarowym 90km/h. Mało hamując i wyprzedzając tylko 2 "TIRy. Kilka razy liczyłem z niedowierzaniem :shock: I już nigdy tego nie powtórzyłem.
- Fantomas_29
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- elektronic
- Forum Audi 80
- Imię: Wiesław
A czy kolega jechał tuż za tą ciężarówką? Bo to by wszystko wyjaśniało...Leszek pisze:Moja NG pali średnio przy mieszanej jeździe (miasto-poza miastem) około 12-13l.
Odległość średnio około 15-30 metrów choć bywało i więcej. Możliwe że to też jakiś wpływ miało. Ale jak tankowałem gaz i zawór "odbił" tak szybko to pytałem się gazownika czy napewno już jest pełny zbiornik
Nie myślałem że jak się jedzie cały czas równiutko trzymając prędkość i nie przekraczając 100 km/h można aż tak zaoszczędzić. Tyle, że co to za jazda :mrgreen:
Nie myślałem że jak się jedzie cały czas równiutko trzymając prędkość i nie przekraczając 100 km/h można aż tak zaoszczędzić. Tyle, że co to za jazda :mrgreen:
- elektronic
- Forum Audi 80
- Imię: Wiesław
Czyli praktycznie na zderzaku Tir wysoki to opory powietrza bliskie zeru, a to one są odpowiedzialne za wysokie spalanie (stąd spore różnice w spalaniu hamownia - trasa) Tym bardziej że predkość nie duża na wysokim biegu. Wyczyn do powtórzenia, trzeba tylko znaleźć tira który będzie jechał całą noc tą samą prędkością.Leszek pisze:Odległość średnio około 15-30 metrów choć bywało i więcej
To się nazywa jazda o kropelce...