[B3 1.8s] Spadające obroty + gasnący silnik przy hamowaniu
- KoTeK_Malbork
- Forum Audi 80
[B3 1.8s] Spadające obroty + gasnący silnik przy hamowaniu
Mój problem wygląda następująco otóż przy zimnym silniku latają mi obroty od 4 do 12 (samoczynnie latają) tak z dwa razy i gaśnie, jak by tego było mało podczas hamowania gaśnie mi silnik, dodam że to wszystko dzieje się na zimnym na ciepłym chodzi idealnie pomijając fakt że odkąd go mam na wolnych obrotach trzęsie całą budą ale ale nie znalazłem przyczyny.
jak myślicie sonda lambda silnik krokowy czy coś innego powiem wam że co mechanik to inne zdanie.
jak myślicie sonda lambda silnik krokowy czy coś innego powiem wam że co mechanik to inne zdanie.
- KoTeK_Malbork
- Forum Audi 80
- Danek
- Forum Audi 80
- Imię: Damian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.2 KK
- Kontakt:
Leń, tyle razy już było to napisane, że naprawdę trudno nie trafić przy przeglądaniu archiwum . Niebieski czujnik temperatury jest wkręcony do plastykowego króćca przy głowicy (z prawej trony stojąc przodem do auta) obok drugiego, szarego (ten jest trzypinowy). Zanim go wymienisz sprawdź najpierw jego charakterystykę omomierzem. Dane do pomiarów też były wielokrotnie podawane na forum. Jeśli charakterystyka jest prawidłowa to nie ma sensu go wymieniać.krisPrG pisze:Danek, to może poprawisz i powiesz gdzie on się znajduje :?: