[AAH] Jakie czujniki spalania stukowego?
[AAH] Jakie czujniki spalania stukowego?
Mam pytanie co do czujników spalania stukowego.
Prawdopodobnie jeden mam uszkodzony bo przy stuknięciu w niego nie generuje żadnego napięcia.
U mnie są dwa. Jeden z niebieską wtyczką a drugi z zieloną.
Czy mógłby ktoś kto ma ten sam silnik zobaczyć czy ma dwa niebieskie czujniki czy też tak jak ja jeden zielony i drugi niebieski ?
Prawdopodobnie jeden mam uszkodzony bo przy stuknięciu w niego nie generuje żadnego napięcia.
U mnie są dwa. Jeden z niebieską wtyczką a drugi z zieloną.
Czy mógłby ktoś kto ma ten sam silnik zobaczyć czy ma dwa niebieskie czujniki czy też tak jak ja jeden zielony i drugi niebieski ?
Ostatnio zmieniony 20 kwie 2012, 11:18 przez OMENATOR, łącznie zmieniany 2 razy.
Kolego powinieneś miec obie wtyczki zielone niebieska szla do 2,8 ale 193 konnego tam byla jedna zielona 2ga niebieska możesz zamontować od każdego benzynowego Audi w tych wtyczkach chodzi tylko o kolor to nic że obudowa będzie miała trochę inny kształt wtyczka i budowa będą te same ostatnio też wymieniałem u siebie jedną
edit by UFOtm: BZDURA - w każdym v6 jeden jest zielony i jeden niebieski !
edit by UFOtm: BZDURA - w każdym v6 jeden jest zielony i jeden niebieski !
Ostatnio zmieniony 20 kwie 2012, 11:11 przez Dimont, łącznie zmieniany 1 raz.
- radek kocio
- Forum Audi 80
- radek kocio
- Forum Audi 80
Podczas diagnostki wyszło że brak jest sygnału z czujnika Knock Sensor 2.
I teraz ważne pytanie. Który to jest czujnik 2, zielony czy niebieski?
Tak w ogóle to obejrzałem wszystkie aukcje A80 z 2.8 V6 i na pięciu zdjęciach silników widać że jeden czujnik ma niebieską wtyczkę a drugi zieloną więc tak powinno być.
edit by UFOtm: <czapa> aukcje to nie jest wyznacznik ! ale w tym wypadku sie zgadza.
I teraz ważne pytanie. Który to jest czujnik 2, zielony czy niebieski?
Tak w ogóle to obejrzałem wszystkie aukcje A80 z 2.8 V6 i na pięciu zdjęciach silników widać że jeden czujnik ma niebieską wtyczkę a drugi zieloną więc tak powinno być.
edit by UFOtm: <czapa> aukcje to nie jest wyznacznik ! ale w tym wypadku sie zgadza.
Ostatnio zmieniony 20 kwie 2012, 11:15 przez OMENATOR, łącznie zmieniany 1 raz.
Koledzy u mnie prawdo podobnie też jest zły czujnik spalania stukowego.Mam problem bo u mnie jest jeden z niebiesko wtyczko a drugi z czarna.
Ostatnio zmieniony 20 kwie 2012, 11:16 przez Borys21, łącznie zmieniany 1 raz.
Kolego jak wymieniałeś te czujniki to musiałeś zdejmować kolektor ssący ?
Jak dokręcałeś te czujniki?
Trzeba je dokręcić o mocy 20Nm czy to prawda ?
Jak dokręcałeś te czujniki?
Trzeba je dokręcić o mocy 20Nm czy to prawda ?
Ostatnio zmieniony 20 kwie 2012, 11:09 przez Borys21, łącznie zmieniany 1 raz.