[B4 1Z 1.9 Tdi] Nie działa czujnik ruchu
[B4 1Z 1.9 Tdi] Nie działa czujnik ruchu
Witam jak można sprawdzić bo nie działa mi prawy czujnik ruchu do alarmu co jest przy szybie. Drugi jest sprawny po lewej stronie.
Re: [B4 1Z 1.9 Tdi] Nie działa czujnik ruchu
:mrgreen: :mrgreen:rczopik2 pisze:Witam jak można sprawdzić bo nie działa mi prawy czujnik ruchu do alarmu co jest przy szybie. Drugi jest sprawny po lewej stronie.
Skąd wiesz że drugi działa jeśli ten pierwszy nie działa :?:
Jeśli chodzi o ultradźwięki to jeden "mikrofon" to nadajnik, a drugi to odbiornik. Jeśli jedne zwalony to układ nie działa.
Jeśli włączysz alarm i się już uzbroi to pomachaj ręką przez otw szybę. Jak zadziała to działa, jak nie to nie.
P.S. Zajmuję się alarmami, centralnymi zamkami, immobilizerami etc. Z chęcią pomogę każdemu.
Re: [B4 1Z 1.9 Tdi] Nie działa czujnik ruchu
Ew. siedząc w środku włącz alarm. Jak się uzbroi to się poruszajminon1 pisze::mrgreen: :mrgreen:rczopik2 pisze:Witam jak można sprawdzić bo nie działa mi prawy czujnik ruchu do alarmu co jest przy szybie. Drugi jest sprawny po lewej stronie.
Skąd wiesz że drugi działa jeśli ten pierwszy nie działa :?:
Jeśli chodzi o ultradźwięki to jeden "mikrofon" to nadajnik, a drugi to odbiornik. Jeśli jedne zwalony to układ nie działa.
Jeśli włączysz alarm i się już uzbroi to pomachaj ręką przez otw szybę. Jak zadziała to działa, jak nie to nie.
P.S. Zajmuję się alarmami, centralnymi zamkami, immobilizerami etc. Z chęcią pomogę każdemu.
Myślałem że oba to nadajniki, ale w końcu się tym zajmujecie i pewnie macie racje.
Otóż jak uzbroje alarm i siedze na miejscu kierowcy i się porusze to syrena się uruchomi, ale jak jestem na pasarzera miejscu to nie bardzo chce się uruchomić. Podobnie jest z ręką przy uchylonych szybach . Mam te czujniki zamocowane na styku słupków z deską rozdzielczą.
Może ten po lewej stronie trzeba tak ustawić by sięgał większym kątem???
Co o tym myślicie ???
Pozdrawiam
Otóż jak uzbroje alarm i siedze na miejscu kierowcy i się porusze to syrena się uruchomi, ale jak jestem na pasarzera miejscu to nie bardzo chce się uruchomić. Podobnie jest z ręką przy uchylonych szybach . Mam te czujniki zamocowane na styku słupków z deską rozdzielczą.
Może ten po lewej stronie trzeba tak ustawić by sięgał większym kątem???
Co o tym myślicie ???
Pozdrawiam