[80 b4 2,3] felgi 9 cali
[80 b4 2,3] felgi 9 cali
Witam wszystkich :mrgreen: Wiem że temat czesto poruszany ale bardzo prosze o radę :oops: ; Czy można spokojnie zamontować borbety 16 z ET30 o rozmiarze 9" ? Czy będzie obcierać o nadkole? czy bedzie wystawać poza błotnik? Zawias narazie mam seryjny ale w przyszłosci zamierzam obniżyć o 30-40mm. Interesuje mnie opinia użytkowników... jak sie jeździ na takich walcach. Jeszcze raz dziękuje za pomoc
Jest trochę osób na forum z takimi kołami np. AudiA6, DUO, itd. Poprzeglądaj dział "Moje Audi" i zobaczysz jak to wygląda na aucie. Oczywiście będzie wystawać poza obrys auta, wzrośnie spalanie, spadną osiągi, ale wizualnie efekt naprawdę dobry. Proponuję Ci najpierw zglebić auto, a potem założyć te koła bo na ori zawiasie wygląda to trochę jak terenówka. Na dołach i koleinach będziesz miał walkę z kierownicą, ale czego się nie robi dla wyglądu. O nadkola w B4 nie powinno Ci ocierać.
Pozdro.
Pozdro.
Ja też mam w mojej 90-tce b3 felgi 16x9'' i do tego gleba. :mrgreen: W b3 takie felgi z tym ET lekko wystają ale w b4 powinno być ok <ok> Z przycieraniem nie mam problemów, chyba że załaduję na tył 2 osoby i bagażnik to wtedy może przycierać na dołkach.
Co do jazdy na takich kołach, to nie jest aż tak źle. Komfort jest troszkę mniejszy i odczuwa się koleiny. Ale dla takiego wyglądu można się poświęcić
Co do jazdy na takich kołach, to nie jest aż tak źle. Komfort jest troszkę mniejszy i odczuwa się koleiny. Ale dla takiego wyglądu można się poświęcić
Ja też mam taki zestawik, tyle że ET15. Przy ET30 praktycznie nic nie będzie wystawać. Zależy jeszcze jaką oponę założysz, ale na jak na takiej jak się należy czyli niski profil jazda na koleinach to ciągła walka z utrzymaniem obranego kierunku. Takie bzdury jak spadek osiągów czy wzrost spalania są niezauważalne. Za to wygląd warty jest tych wyrzeczeń
Pozdr
Pozdr
Ja mam 215/40, taki standardowy rozmiar żeby opona ładnie się ułożyła, może być jeszcze 205/45.
Przy glebie 16" też są ok
[ Dodano: 2009-05-29, 20:55 ]
No faktycznie 17" jest zdecydowanie lepsz,e ale ciężko trafić jakąś szerszą 17-tke, o cenach nie wspominając.no name pisze:nie wydaje sie wam ze 16 sa za mala
Przy glebie 16" też są ok
[ Dodano: 2009-05-29, 20:55 ]
nie występuje w przyrodzie taki rozmiar..no name pisze:215/45 :mrgreen: