[All] Emblematy - usuwanie kleju
w niedziele zmieniałam znaczek z tyłu na klapie, po zdjęciu starego te slady tasmy dwustronnej jakie po nim zostały zmyłam beznyną extrakcyjną, wszystko zeszło i obczyściło się elegancko i nakleiłam ładny drugi OOOO, który przygotowałam sobie według opisu kolegi OGr https://audi80.pl/all-zakladanie-emb ... t24217.htm
w jakiej lakierni pracowałeś? :shock: każdy dobry lakiernik wie że nitro rozpuszcza lakier!REX-io pisze:panowie śmiało można używać intra bo starego lakieru nie rozpuści tylko świeży dlatego bo jak się maluje to do lakieru dodaje się utwardzacza.
i stary i nowy lakier ma w sobie utwardzacz, i myślę że stary lakier jest bardziej podatny na uszkodzenia z racji swojego wieku oraz np polerki która ściera warstwę bezbarwnego. dobrym rozwiązaniem jest zmywacz do silikonu jakiejś lepszej firmy, pózniej jak już koledzy pisali, papier 2000 na mokro i polerka pastami <ok>REX-io pisze: starego lakieru nie rozpuści tylko świeży dlatego bo jak się maluje to do lakieru dodaje się utwardzacza